Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat Gök, bebeğin cinsiyetinin anne rahmine düştüğü an belirlendiğini, bunun Çin Takvimi ile ilgisi olmadığını dile getirdi. Dr. Gök,
"Bir bebeğin, anne rahimine düştüğü gün kromozomal olarak cinsiyeti belirlenir. Cinsel organının oluşması da 9. haftada başlar. Bunu tespit edebilme süremiz 11. ila 12. haftalar arası olur. Bebeğin kız veya erkek olması babadan gelen cinsiyet kromozomlarıyla belirleniyor. Dolayısıyla yılın hangi gününde doğarsa doğsun ya da doğacak olsun bebeğin cinsiyetinin kız ya da erkek olma oranı yüzde 50'dir. Dolayısıyla Çin Takvimi inanışı bilimsel olarak doğru değildir" diye konuştu.
HAMİLE GÖBEĞİNİN ŞEKLİ
Op.Dr. Murat Gök, hamile karnının sivri ya da geniş olmasının cinsiyetle değil hamile olan kişinin yapısıyla ve bebeğin pozisyonuyla ilgili olduğunu söyledi. Gök, "Mantığımızı ön plana aldığımızda bunların hiç biri inandırıcı gelmiyor. Anne adayının aldığı gıdanın cinsiyeti belirlemede etkisi yoktur. Hamilenin karnını sivri görüp bebeğin erkek doğduğunu gördüğümüz hamileler olabilir. Ye tatlıyı doğur Hakkı'yı, ye ekşiyi doğur Ayşe'yi sözünün hiç bir geçerliliği yoktur." dedi.
İTİBAR ETMEYİN
Cinsiyeti belirlerken tek baktıkları ve kesin olan şeyin bebeğin cinsel organı olduğunu söyleyen Dr. Gök, "Bebeğin cinsiyetini belirlerken penisi gördüğümüzde erkek, penisi göremediğimizde kız diyoruz. Ama erkek bebeğin cinsiyeti daha erken belli olabiliyor. Ailelere uzmanı hekim tarafından ultrason ile cinsiyet tayini yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Çin Takvimi'ne hiç bir şekilde itibar etmemeleri gerekir" dedi.