Cinsel sorunların doğal bir durum olduğunu ve erkeklerde de cinsellikle ilgili birçok problem yaşandığını dile getiren Dr. Eren, erkeklerde cinsel sağlık sorunları olarak Erken boşalma, Sertleşme sorunları, Cinsel isteksizlik, Geç boşalma, Boşalamama, Ağrılı boşalma, Meniyle birlikte kan gelmesi, Meni gelmemesi, Ereksiyon sırasında eğrilik yada ağrı olması, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, Performans endişesi sayılabildiğini ifade etti.
CİNSEL SORUNLARDA TEDAVİ MÜMKÜN
Bu problemler içinde en sık görülenlerden bir tanesi erken boşalma olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Ali Erhan Eren, “ Erken boşalmanın birçok sebebi olsa da tedavisi temelde genel olarak ortaktır. Boşalma süresinin kontrol edilebilmesi aynen işemenin kontrol edilebilmesi gibi öğrenilebilir bir davranıştır. Nasıl ki zamanı gelince çişimizi tutmayı öğrenmişsek boşalmamızı da kontrol etmeyi öğrenebiliriz. Bunun için uzman kontrolünde bir tedavi sürecini takip etmemiz ve verilen önerilere uymamız yeterli olacaktır. Gerek bu öğrenme sürecinde gerekse uzun süreli tedavilerde aynı zamanda ilaç tedavisi de denenecektir” diye konuştu.
Erkeklerde görülen bir diğer sorunun da Sertleşme problemi olduğunu belirten Dr. Eren, Sertleşme ile ilgili problemlerin eskiden daha çok psikolojik olarak değerlendirildiğini, aslında yaklaşık yüzde sekseninin fizyolojik bir probleme bağlı olduğu bilgisini verdi.
HEMEN PANİĞE KAPILMAYIN
Bir kez ya da son birkaç gündür sertleşme problemi yaşanıyorsa hemen bir uzmana başvurmaya ya da paniğe kapılmaya gerek olmadığının altını çizen Op. Dr. Ali Erhan Eren, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Sertleşme problemi ara ara yaşanabilse de özellikle üç aylık bir süre sonunda cinsel ilgi ve istek olmasına rağmen her deneme de devam ediyorsa bir sorun olduğu düşünülebilir. Bazen birkaç kez ya da durumsal olarak sertleşme problemi yaşanıp bunlar süreklilik arz etmeyebilir. Özellikle sabaha karşı olan ereksiyonlar bu konuda yol göstericidir. Sertleşmede güçlük bir koroner arter hastalığı belirtisi olabileceği gibi şeker hastalığına, yüksek tansiyona, kolesterol yüksekliğine, hormonal bozukluklara yada ilaç kullanımana bağlı ortaya çıkabilir”