Hazırlanan 4 sayfalık el broşüründe ambalaj atıklarının neden kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüme kazandırılması gerektiği anlatıldı.
Ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması için yoğun bir çalışma yürüten Bayraklı Belediyesi, bu konuda farklı projelere imza atmaya devam ediyor. ÇEVKO ile ortak hareket eden Bayraklı Belediyesi, hazırladığı el broşüründe geri dönüşümle ilgili herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi.
PAZAR YERLERİNDE DAĞITILDI
Özellikle vatandaşların yoğun olarak yer aldığı pazar yerlerinde hazırlanan el broşürünü dağıtan belediye ekipleri, bu konuda kendilerine sorulan sorulara da yanıt verdi. Broşürde, şu bilgilere yer verildi: “Ambalaj atıkları çöp değildir. Geri dönüştürülür. Bu durum doğal kaynaklarımızı ve çevreyi korur. Enerji tasarrufu sağlar. İş olanağı yaratır. Ülke ekonomisine değer katar. Kullandığınız ürünlerin ambalaj atıklarını çöpe atmayınız. Evde, ıslak çöpten ayrı bir torba içinde biriktiriniz”.
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
Broşürün arka sayfasında, “Bunları biliyor musunuz” başlığı altında; “Geri dönüştürülen bir ton cam atık ile 100 litre petrol tasarrufu sağlandığını, geri dönüştürülen bir ton kağıt/karton atıkla 17 ağacın kesilmesinin önlendiğini, sadece bir metal içecek kutusunun geri dönüşümünden elde edilen enerji ile 100 watt’lık bir ampulün 20 saat çalıştırıldığını biliyor muydunuz?” şeklinde çarpıcı bilgilere ver verildi.
"GELECEĞİNİZİ GERİ KAZANIN"
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Göreve geldiğimizden bu yana belediye olarak geri dönüşüme özel önem verdik. 8 yılda 62 bin ton atığı geri dönüşüme kazandırdık. Bu konuda hepimize büyük görev düşüyor. Geleceğimiz için taşın altına hep birlikte elimizi koyacağız. Sorumluluklarımızı yerine getirerek gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmış olacağız. Onun için de ‘çöpe atmayın, ayırın, geleceğinizi geri kazanın’ diyoruz” dedi.