Araştırmacı /Yazar Derya Manav, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden derlediği sebze , meyve ve tarifleri “Turkish Vegan Mutfak” adlı kitabını, Osmanlı mutfağından günümüze dek süren gelenek ve göreneklerin, anne ve anneanne mutfağının örneklerinin, lezzet, sağlık, mutluluk ve keyif olarak bir yansıması olarak tanımlıyor.
Son yıllarda vegan beslenme alışkanlığının da artması sonrasında alanında ilklerden olma özelliği taşıyan Sevmedya ve Siyah Beyaz Yayınları çözüm ortaklığının ürünü olan “Turkish Vegan Mutfak”, bir yandan sofralara ekonomi ve sağlık taşırken, bir yandan da et kullanılmadan lezzetli sofralar kurmanın şifrelerini veriyor.
Kitabın lansmanı 19 Şubat 2022 Cumartesi saat 13 de Buca Pembe Köşk / Boudja Gastro Pub’ta yapılacak. Etkinlikte “Turkish Vegan Mutfak” kitabı yazarı Derya Manav ile söyleşi ve imza günü yer alıyor.