Koronavirüs pandemisi sonrası yükseköğretim dünyasının geleceği ve kalite güvence uygulamalarının öneminin tartışıldığı konferansa, DEÜ’yü temsilen Üniversitenin Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Olgun Çiçek katıldı. Çiçek, APQN Başkanı Dr. Jianxin Zhang’ı DEÜ’ye davet ederken; UNESCO Temsilcisi Dr. Libing Wang ile de ortak bir çalıştay için anlaşma sağladı.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 27 farklı ülkeden 100’den fazla akademisyenin katıldığı, Singapur’da düzenlenen APQN (Asya Pasifik Kalite Ağı) Konferansı’nda yer aldı. Koronavirüs pandemisi sonrası yükseköğretim dünyasının geleceği ve kalite güvence uygulamalarının öneminin tartışıldığı konferansa, DEÜ’yü temsilen Üniversitenin Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Olgun Çiçek katıldı. Akademik iş birliği olanaklarının da değerlendirildiği konferansta, "Yükseköğretimde Kalite Güvence ve Dijital Akreditasyon" konulu bir sunum gerçekleştiren Doç. Dr. Olgun Çiçek; Asya, Avrupa ve Ortadoğu bölgelerinden etkinlik katılımcılarına bilgilendirmelerde bulundu. Çiçek ayrıca, APQN Başkanı Dr. Jianxin Zhang ile ikili bir görüşme sağlayarak, Zhang’ı Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi’ne davet etti.
PROJE UNESCO’YA TANITILDI
Uluslararası konferansta UNESCO’nun Eğitimde İnovasyon ve Yetenek Geliştirme Asya Pasifik Sorumlusu Dr. Libing Wang ile de bir görüşme gerçekleştiren Doç. Dr. Olgun Çiçek, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda faaliyetleri ve sürdürülebilir kalkınma misyonu konularında Wang’a bilgiler aktardı. DEÜ’nün hayata geçirdiği önemli sosyal sorumluluk çalışmalarından biri olan, özel gereksinimi olan bireylerin sosyal rollerine dikkat çekmek ve engelsiz toplum konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla üretilen Eylül Bebekler Projesi’ni UNESCO yetkilisine anlatan Çiçek; UNESCO ile DEÜ arasında 2023 bahar yarıyılında bir ortak çalıştay düzenlenmesi için anlaşma sağlandığını da belirtti.