Birazdan öğreneceğiniz yanlış tüketildiğinde ölüme neden olabilecek yiyeceklerin sağlıklı beslenme alışkanlıklarının olmazsa olmazları olduğu konusunda hem fikiriz. Ancak bu yiyecekler yanlış tüketildiğinde ölüme götürebiliyor.
Yer fıstığı
Yer fıstığı besin alerjilerine bağlı ölümlerin başında yer fıstığa alerjisi olanlardan kaynaklanıyor. Time'ın haberine göre 1997 ile 2002 yılları arasında, çocuklarda, yer fıstığı alerjisinin görülme sıklığı iki katına çıktı.
Ham fasulye
Ham fasulye, fitohemaglutin olarak bilinen zehirli bir madde içerir. Bir avuç kadar fasulye tüketimi sonrası kusma ve baş ağrısı gibi belirtilerle zehirlenme kendini gösterir. Bununla birlikte, fasulye pişirildiğinde toksin önemli ölçüde azaltılır.
Ton balığı
Ton Balığı Dünya üzerinde en yaygın tüketilen balık türlerinden olan Ton Balığı da risk grubuna dahil. Özellikle beyaz renkli türleri fazla tüketildiğinde, içerdiği yüksek cıva nedeniyle hamile ve çocukların sinir sitemi gelişimini olumsuz etkileyebiliyor.
Yumurta
Yumurta, pek çok insanın temel besin maddelerinden biridir. Ancak, Health.Com'a göre, Salmonella salgınlarının büyük bir kısmı yumurta tüketimiyle ilişkili. Yumurtların içinde üreyebilen bu zararlı bakteri, doğru tüketilmeyen yumurtalar aracılığıyla insanlara bulaşabiliyor.
Bu yüzden yumurtaları iyi pişirmek ve buzdolabında muhafaza etmek gerekiyor. Çiğ yumurta içeren mamulleri tüketmemek de alınabilecek önlemlerden. Çiğ yumurtanın yanı sıra bozuk yumurta da hastalıklara hatta ölüme sebep olan bakterilerin vücuda girmesine yol açıyor.
Mantar
Kendi bahçenizde dahi bulabileceğiniz bazı mantarlar halüsinatif etki yaratırken, bazıları ölüme kadar giden çok daha ciddi zararlar teşkil edebiliyor. Güvenli olduğuna emin olmadığımız mantarları tüketmemek gerekiyor.