İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), ‘NAR Projesi’ mahalle buluşmalarının sonuncusunu Muğla Güllük’te tamamladı. Buluşmada konuşmacı olarak, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Huriye Serter, Avukat Birgül Değirmenci, Psikolog Nermin Üstüntaş yer aldı. Ayrıca gerçekleştirilen etkinliğe, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Halil Mutlu, CHP Kadın Kolları Yönetimi, Güllük Mahalle Muhtarı Ali Polat ve Güllüklüler katılım sağladı.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi her türlü şiddeti önlemek için farkındalık yaratmak istediklerini vurgulayarak, şiddetin kabul edilebilir bir yanı olmadığına dikkat çekti. Mesleki hedeflerle toplumsal beklentileri birleştirmek için NAR projesini ortaya koyduklarını ifade eden Gappi, “Projemizi oluştururken önce adını koyduk ve NAR dedik. Çünkü istedik ki, şiddet gören birey tek başına görünse de ona yardımcı olacak yüzlerce ‘Nar Elçisi’ olsun. Milas Belediye Başkanımıza konuya gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum.”
“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Etmeliyiz”
Gerçekleştirilen buluşmada konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kadına yönelik şiddetin son bulması adına yoğun çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Tokat, “Kadına yönelik şiddet maalesef günden güne artarak devam ediyor. Biz de Milas Belediyesi olarak kadınlara yönelik birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Sevgi Evi projemizi, hayata en kısa sürede geçireceğiz” dedi.
“Mahallemizi Şiddete Kapattık”
Sırasıyla diğer konuşmacıların da sunumlarını tamamlamasının ardından Güllük esnafı ziyaret edildi. Gerçekleştirilen ziyarette “Mahallemizi Şiddete Kapattık” yazılı stickerlar dükkanların ve işletmelerin camlarına yapıştırıldı.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC), Hollanda tarafından da desteklenen ‘Kadın ve LGBTİ+ Odaklı Şiddete Karşı İletişim Projesi-NAR’ projesi kapsamında, medyadaki şiddet dilini dönüştürmek ve toplumsal farkındalık yaratmak hedefleniyor. ‘Nar Projesi’ Eylül ayında tamamlanacak.