Diyarbakır'da anız yangını: 5 kişi öldü 44 kişi yaralandı

Diyarbakır'da çıkan ardından Mardin'e sıçrayan yangında 5 kişi hayatını kaybederken, 44 kişi ise yaralandı.

Yangın, dün saat 22.15 sıralarında Çınar ilçesine bağlı kırsal Köksalan Mahallesi'nde çıktı. Rüzgarın etkisiyle çevredeki Bağacık, Ağaçsever ve Yazçiçeği mahallelerine sıçrayan yangında alevler içerisinde kalan 3 kişi feci şekilde hayatını kaybetti. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık, UMKE ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralılardan bazıları Çınar Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, durumları ağır olanlar ise kentteki hastanelere sevk edildi.

Yangın ilerleyen saatlerde Mardin Mazıdağı'nda sıçradı. Mardin Valiliği, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinden ilerleyen yangının Mazıdağı’nda ulaştığı mahallelerde 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yangınlar nedeniyle Diyarbakır ve Mardin'de 44 kişi ise yaralandı.

Yangın, ekipler tarafından 4 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları itfaiye ve İl Jandarma Komutanlığı'na ait helikopterle sabah saatlerine kadar devam etti. Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, sabahın ilk ışıklarıyla yangının etkileri net bir şekilde ortaya çıktı. Geceyi kızıla boyayan yangında zarar gören alanlar, drone ile havadan görüntülendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri