Uzman akademisyenlerin ve öğrenci topluluklarının katıldığı söyleşi, film gösterimi ve çalıştayda, gençlerin günümüz dünyasında karşılaştıkları sorunlara ve ihtiyaçlarına değinildi.
Dokuz Eylül Üniversitesi, 1992 yılından bu yana kutlanan ve bu yılki teması ‘Gençler ve Değişen Dünyada Ruh Sağlığı’ olarak belirlenen ’10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’nü; uzman akademisyen ve öğrencilerin katıldığı söyleşi, çalıştay ve sinema gösterimi ile kutladı. Etkinlikler kapsamında ilk olarak, Engelsiz DEÜ Koordinatörlüğü’nce DEÜ Hastanesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda DEPO – Akıl Hastanesinde Hayat filmi gösterimi ve Dr. Doğukan Koç’un konuşmacı olarak katıldığı ‘Psikolojik Dayanıklılık’ konulu söyleşi gerçekleştirildi. Rektörlük Hizmet binasında ise Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM), DEÜ Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (ALAUM) ile Herkes için Ruh Sağlığı Derneği’nin katkılarıyla ‘Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı’ temasıyla bir çalıştay düzenlendi. Etkinlikte; uyum sorunları ve baş etme becerileri, değişen dünyada romantik ilişkiler ve gençlerin ruh sağlığı üzerindeki etkileri, madde bağımlılığı, teknoloji, Dijitalleşme ve Gençler (E-bağımlılık), Kariyer ve Gelecek Kaygısı, beliren yetişkinlik dönemi ve kimlik gelişimi ile ailenin gençler üzerindeki olumlu ya da olumsuz etkileri ele alındı.
GENÇLERE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan DESEM Müdür Vekili Prof. Dr. Asuman Altay, “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü'nün bu seneki teması “Gençler ve Değişen Dünyada Ruh Sağlığı” olarak belirlendi. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak; gençlerin günlük yaşamdan, iş yaşamına ve aile ilişkilerine kadar pek çok konuda dayanıklı ve tutarlı psikolojik kazanımlara, bütüncül bir biçimde ulaşabilmeyi hedefliyoruz. Bu toplantıda çok farklı önerilerin geleceğine eminim. Toplantı sonucunda ortaya çıkan görüşler sizlerle ve kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.