Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Tınaztepe Yerleşkesi’ndeki Tınaztepe Sosyal Tesisleri’nde bulunan öğrenci yemekhanesinde, normal menüye ek olarak vegan yemek menüsü sunmaya başladı.
Ege’nin incisi İzmir’de 1982 yılında kurulup eğitim faaliyetlerine başlayan Dokuz Eylül Üniversitesi öğrenci odaklı uygulamalarına bir yenisini ekledi. DEÜ’de eğitim gören bir grup vegan ve vejetaryen öğrenci, vegan yemek menüsü talebinde bulundu. Öğrencilerin talebini değerlendiren DEÜ yönetimi, her gün yüzlerce öğrenciye hizmet veren Tınaztepe Yerleşkesi’ndeki Tınaztepe Sosyal Tesisleri 1’inci katta bulunun öğrenci yemekhanesinde, normal menüye ek olarak vegan yemek menüsü sunulması talimatını verdi. Uzman ekip tarafından, hiçbir hayvansal ürün kullanılmadan hazırlanan yemekler öğrencilere sunulmaya başlandı. Öğrencilerin, geleceğe hazırlanmasında bilimsel çalışmaların yanı sıra, kültürel, sportif etkinlikler ve öğrenci odaklı uygulamalara önem verdiklerine dikkat çeken Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Bizim için öncelik, geleceğimiz olan öğrencilerimizdir. Onları geleceğe, iyi ve donanımlı birer birey olarak hazırlıyoruz. Öğrencilerimizin yerleşkelerde huzurlu ve mutlu olmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerimizi sık sık dinliyor ve taleplerini yerine getirmek için çaba harcıyoruz” diye konuştu.
ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ
Öğrencilerin vegan yemek menüsüne ilgisi yoğun oldu. Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Dilan Kaya (22), “Vegan ve vejetaryenler olarak hayvansal kaynaklı ürünleri tüketmiyoruz. Özgür ve kapsayıcı üniversite ortamında, herkese hitap eden yemekhane hizmeti şart olmuştur. Bu ihtiyaçlardan hareketle üniversite yönetimiyle yaptığımız görüşmeler hızlı bir şekilde sonuç verdi ve vegan menü servisine başlandı. Bize bu imkanı sağlayan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Erdal Çelik’e, bu süreçte bize yardımcı olan Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Kamil Koçak’a ve Beslenme Şube Müdür Vekili Öznur Biliç’e teşekkür ediyoruz” dedi.