Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)’nin ‘2017 TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı’ ödüllerini alan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Muhammed Kasım Diril, Yrd. Doç. Dr. Yavuz Oktay, Yrd. Doç. Dr. Şerif Şentürk ve Yrd. Doç. Dr. Can Küçük’e üniversitede düzenlenen bir törenle teşekkür plaket verildi.
Bilim insanlarının eserlerini bilimsel liyakata dayalı takdir etmeyi amaçlayan Türkiye Bilimler Akademisi(TÜBA)’nin ‘2017 TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı’ ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı programda alan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Muhammed Kasım Diril, Yrd. Doç. Dr. Yavuz Oktay, Yrd. Doç. Dr. Şerif Şentürk ve Yrd. Doç. Dr. Can Küçük’e, DEÜ Tıp Fakültesi’nde düzenlenen bir törenle teşekkür plakati verildi.
Çok sayıda davetlinin katıldığı programda konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Bizim bir hayalimiz var. Bizler, Dokuz Eylül Üniversitesi markasının bilimin her alanda, nitelikli ve üretken şekilde yer almasını istiyoruz. Amacımız üniversitemizi bir üst seviyeye çıkartarak, daha fazla nitelikli bilim insanı yetiştirmek; TÜBA gibi ödüller almasını sağlamak. Hedefimiz alanına hakim, analiz yeteneği güçlü, derinlemesine düşünebilen nesillere öncülük etmek. Bu duygularla geçtiğimiz günlerde Diş Hekimliği ve Güvenlik Bilimleri Fakülteleri ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezine ilişkin çalmalarımıza başladık. Birkaç gün önce üniversite senatomuz ile paylaştığımız bu çalışmalarımız ‘olur’ alarak, senatomuzdan geçti. Böylece açmayı planladığımız disiplinlerle yeni bir dönem başlatacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
HER ALANDA ENDÜSTRİ 4.0
Yönetim olarak huzur ve barışın olduğu bir üniversite düşüncesiyle çalıştıklarını kaydeden Rektör Vekili Çelik, “Bunun için her zaman şeffaf, adil ve tarafsız davranmaya özen gösterdik. Yaptığımız girişimleri kendi adımıza değil üniversitemizin değerleri adına sürdürdük. Bir tarafta Türk Kızılayı gibi önemli kurumlarla sosyal sorumluluk projelerini başlattık diğer tarafta Milli Eğitim Bakanlığımız ve Voronezh Devlet Üniversiteleri gibi kamu kurumlarıyla işbirliği anlaşmalarını imzaladık. Gayemiz, üniversitemizin kazanımlarını artırmak oldu. Endüstri 4.0 sürecinin hemen her alana uygulanabilmesi gerektiğini kaydederek; öncelikle üniversitemizde bunu uygulanabileceğini göstermek istedik. Sadece bu alanla ilgilenen Endüstri 4.0 Dönüşüm Koordinatörlüğünü kurduk. İnovasyona ve Ar-Ge faaliyetlerinin geliştirilmesinde Ege Bölgesi Sanayi Odası ile işbirliği noktasına geldik. Amacımız lafta değil hakikatte eyleme geçmekti. Bunu da başardık” dedi. Konuşmaların ve bilimsel sunumların ardından ödül alan öğretim üyelerine Rektör Vekili Çelik, teşekkür plaketi hediye etti.