MAGİAD Öğrenci Temsilciliği'nin 'Dünya Devleri Manisa'da Buluşuyor' etkinliğinde Türkiye'nin önde gelen ve dünya çapında isim yapmış firmalarının yönetim kurulu başkanları ve üst düzey yöneticileri gençler ile buluştu. Manisa Genç İşadamları Derneği’nin düzenlediği büyük firmaların üst düzey temsilcilerinin konuşma yaptığı Dünya Devleri Manisa’da Buluşuyor semineri 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Zirveye MAGİAD Başkanı Ömer Geriter, Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Manisalı işadamları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
2 gün boyunca tam gün süren bu organizasyonun ünlü marka temsilcileri yüzlerce öğrenciye tecrübelerini aktardı, firmalarını tanıttı. hepsiburada.com, Doğtaş, Aynes Süt, Özdilek, Levent Kimya, Özgörkey Otomotiv, IBM IT, Demir Döküm, gibi uluslar arası platformlarda kendilerini kanıtlamış firmaların temsilcilerinin yanı sıra Tiyatro Sanatçısı Kubilay Penbeklioğlu, Bayanlar Fitness Dünya Şampiyonu Merve Akkaya, Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonu Ertuğ Evrekli, Sosyal Medya Uzmanı Alican Esen, Yapay Kan Mucidi Prof. Adnan Ayhancı, Siyaset Bilimci Tanzer Polat Yılmaz, Yazar Tuğba Ünal’da panele konuşmacı olarak katılarak tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.
Başkan Geriter’den teşekkür
MAGİAD Başkanı Ömer Geriter zirve sırasında yaptığı konuşmada: “Bu keyifli buluşmanın bu yıl 6.si gerçekleşti. Ayrıca zirvenin bu yılki temasını yenilikçi ve inovatif bakış açısına sahip şirketlerin başarı öyküleri oluşturdu. Artık 4.0 Endüstri devriminin içinde bulunduğumuzu ve bu yönde gelişim gösteren şirketler ile Manisamızı ve geleceğimizin teminatı siz öğrencilerimizi bir araya getirmek inanın beni gerçekten çok heyecanlandırdı. Emeği geçen arkadaşlarımıza ve katılımcılarımıza tüm kalbimle teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Başkan Sema Duran’dan gurur mesajı
Panelin düzenlenmesinde emeği geçen MAGİAD Öğrenci Temsilciği Başkanı Sema Duran ise şöyle konuştu, “2011 yılında temeli atılan öğrenci temsilciliğimizin gelenekselleştirmeyi amaçlayarak yola çıktığımız ‘Dünya Devleri Manisa’da Buluşuyor’ etkinliğimizin bu sene 6’ıncısı ile karşınızda bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Sizlerin karşısına en iyi şekilde çıkmak en önemli hedefimiz oldu. Bugün bizleri yalnız bırakmayarak bizimle birlikte olan değerli büyüklerimize, iş adamlarına ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Başkan Emrah Kıvrak,“Bir aile gibi olduk”
MAGİAD yönetim kurulu üyesi ve öğrenci temsilciliği koordinatörü Emrah Kıvrak,“6 yıldır sürdürülen bu organizasyon da en büyük emek öğrenci temsilciğimizin. Her yıl olduğu gibi bu yılda burada coşkulu bir kalabalık var. Geleneksel hale gelen 6 yıllık bu süreçte, bir aile gibi olduk. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Hüseyin Özdilek,“Yevmiyeli işçiydim, şuan 5 bin kişiye iş veriyoruz”
MAGİAD yönetiminin ardından sahneye çıkarak konuşma yapan Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak şöyle konuştu,“10 bin nüfuslu bir ilçeden doğdum. Tokat’ın Erbaa ilçesinde. İlçemizde bulunan kiremit fabrikasında yevmiye usulü çalışıyordum. 10 yaşında babamı kaybettim ve hayatın yükü omuzlarımda daha da ağırlaşmıştı. Ticarete başladığım küçük bir dükkandan bugünlere geldim. Şuan bünyemizde 5 bin kişi çalışıyor. Türkiye’nin ve dünyanın farklı noktalarında mağazalarımız var. Hayatta sabır çok önemlidir.”
Radyocu Adem Metan, “Medyanın geleceği internette”
Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek’in ardından sahneye çıkan ve Soma maden faciasında hayatını kaybeden maden şehitlerinin çocukları için büyük bir organizasyonla yardım kampanyası başlatan Radyocu Adem Metan, medyanın teknolojiyle birlikte yaşadığı evrimi anlattı. Birkaç yıl içerisinde televizyonların bile internet karşısında yenik düşeceğini dile getiren Adem Metan, “Artık internet üzerinden her türlü medya organına ulaşabiliyor ve haberleri anlık olarak takip edebiliyoruz. Birkaç yıl içerisinde artık televizyon bile izlemeyeceğiz. Tüm programları internet üzerinden takip edebiliyoruz. En yakın zamanda sosyal medya fenomenlerini gözünüzün önüne getirin. Bir Youtube kanalını 2 milyon kişi takip ediyor. Yeni medyada artık diziler bile internet üzerinden yayınlanmaya başladı. Medyanın geleceği internette” ifadelerini kullandı.
Tanzer Polat Yılmaz, “Sosyal medyaya dikkat”
Radyocu Adem Metan’ın konuşmalarının ardından sözü Siyaset Bilimci Tanzer Yılmaz Polat aldı. Tanzer Yılmaz Polat, “Sosyal medya yüzünden artık insanlarla iletişim kurma imkanımız kalmadı. Sosyal medya üzerinde ego savaşlarından tutun da birbirini alçaltmaya kadar her şey dönüyor. Bir bölümde çok yararlı olan internet, ciddi zararlar da verebiliyor. Bu nedenle sosyal medya kullanımında herkesin dikkatli olması lazım” şeklinde konuştu.
Yapay Kan Mucidi Adnan Ayhancı, “Yapay kan ile bunların önüne geçeceğiz”
Yapay Kan Mucidi Prof. Adnan Ayhancı ise, “Yapay kan hayat kurtaracak bir sıvı. Kan bankalarıda kan alındıktan sonra bir aydan fazla saklanamaz, hemen bozulur. Oysa yapay kanı ürettikten sonra bir sene saklayabiliyoruz. Üretilen yapay kan her türlü kan grubuyla uyuyor. Özellikle son zamanlardaki AİDS hastalığını ve diğer birtakım kan yoluyla bulaşan hastalıkları düşünürsek, yapay kan ile bunların önüne geçmiş olacağız. Son olarak istediğimiz kadar yapay kanı hızlı ve daha ucuz üretebileceğiz” ifadelerini kullandı.
Alican Esen,“Sosyal medya insan hayatını üzerinde önemli bir yere sahiptir”
Adnan Ayhancı’nın ardından sahneye çıkan ve öğrenciler tarafından büyük ilgi görenlerden Sosyal Medya Uzmanı Alican Esen ise şu şekilde konuştu,“Sosyal medyanın insanlar üzerinde hayatındaki ciddiye alınacak kadar önemlidir. Dünyada 500 milyon Twitter ve bir milyardan fazla Facebook kullanıcısından bahsediliyorsa, YouTube’da bir günde tam dört milyar video izleniyorsa ve her geçen saniye bu mecraya milyonlarca kişi katılıyorsa artık bambaşka bir iletişim evreninde olduğumuzu kabul etmemiz gerekmektedir.”
Atıl Pekşen,“Hedefim müzisyen olmaktı ama şuan dev bir şirketin başındayım”
Alican Esen’in ardından tecrübelerini paylaşmak üzere sahneye çıkan Levent Kimya(Porçöz) Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Pekşen,“Kimyager olarak laboratuvar da işe başlamıştım. Bizim işimiz kimya ama ben onu hiç bir zaman istemedim. Benim hedefim müzisyen olmaktı. Ancak aileden gelen bir şirketimiz olduğu için bugün onun başındayım. Ancak müzik benim için vazgeçilmez bir tutku.”
Yazar Tuğba Ünal’dan şiirli giriş
Alican Esen’in ardından sahneye çıkan ünlü yazar Tuğba Ünal ise konuşmasına şiirle başlayarak büyük bir beğeni topladı. Yazar Ünal öğrencilere altın niteliğinde verdiği tavsiyeler, hayatından hikayeler ve bugüne nasıl geldiğiyle ilgili bilgiler de alkış topladı.
Özgerköy Genel Müdürü’nden 4 saatlik birliktelik
Özgörkey Otomotiv Genel Müdürü Toygun Tuncer, sahneye son olarak çıkan ve yaklaşık 4 saatlik bir vakit geçiren isim oldu. Tuncer, konuşması sırasında sık sık kısa filmler ve resimlerle gençlere mesajlar verdi. BMW fabrikasında çalışan insan sayısının yok denecek kadar az olduğunun altını çizen Toygun Tuncer, otomobillerin robotlarla yapıldığını ve hata payının olmasının mümkün olmadığını kaydetti. Tuncer daha sonra öğrencilere hediyeler dağıtarak, hayattaki hedeflerinden asla vazgeçmemeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.