Dünya Tünelcileri Türkiye’de Bir Araya Geliyor

2 – 3 Aralık 2017 tarihlerinde Wyndham Grand Levent Hotel İstanbul’da düzenlenecek.

Ülkemizde özellikle son yıllarda büyük yatırımların yapıldığı inşaat ve yapı sektöründe önemli yapıların başında gelen Tünellerin; projelendirilmesinden, yapımına ve kullanımına kadar öneminin ne kadar büyük olduğu, Türkiye’de 5 yıl önce kurulan şu anda aktif 810 üye sayısına ulaşan Tünelcilik Derneği tarafından tüm dünyaya tanıtılmaya devam ediyor. Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu (TUNNEL TURKEY’17) Tünelcilik Derneği organizasyonunda 2 – 3 Aralık 2017 tarihlerinde Wyndham Grand Levent Hotel İstanbul’da düzenlenecek.

Türkiye’de inşaat sektörü için çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak 2012 yılında kurulan Tünelcilik Derneği’nin üyeleri arasında ülkemizin önde gelen maden, inşaat, jeoloji, makine, jeofizik ve harita mühendisleri yer alıyor. Bu yıl dernek önderliğinde Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu, 2 – 3 Aralık 2017 tarihlerinde İstanbul’da Wyndham Grand Levent Hotel’de gerçekleştirilecek. Mekanik-klasik tünelcilik uygulamaları ve çalışmaları ile uluslararası bilgi alışverişini sağlayan özel bir platform olması hedeflenen Sempozyumun ana teması “Tünelciliğin Zorlukları” olarak belirlendi. Uluslararası konukların da 2 gün boyunca sunumlarını yapacağı etkinlikte, Uluslararası Tünelciler Birliği (ITA)’nın Genel Sekreteri Sn. Olivier Vion’da Sempozyumu takip edenler arasında olacak.

Devlet Teşviki İle 35 Milyar Dolarlık Projeler

Konu ile ilgili konuşan Tünelcilik Derneği ve Sempozyum Organizasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nuh Bilgin; tünel yapım tekniklerinin özellikle Türkiye’de son yıllarda yeni teknolojilerle birlikte çok geliştiğini, devlet destekli karayolu ve demiryolu projeleri sayesinde tünel açma sistemlerinin çok ilerlediğini söyledi. Ayrıca Türkiye’deki Tünelcilik sektöründen tecrübe kazanan birçok firmanın bugün, Hindistan, Arnavutluk, Polonya, Bulgaristan, İsveç, Suudi Arabistan gibi birçok ülkede başarılı Tünelcilik projelerinin olduğunun altını çizdi.

 

Bunların kaynağının ise Türkiye’de kazandıkları tecrübeler olduğuna dikkat çeken Bilgin, firmaların bu sayede Uluslararası Arenada iş yapabilir, tünel açma makinaları üretebilir hale geldiklerini ifade etti. Uygulayıcı ve ekipman tedariği sağlayan firmaların da içinde bulunduğu çok büyük bir sektör haline geldiklerini belirten Prof. Dr. Nuh Bilgin, yakın gelecekte, yeni ihaleler ve planlanan projeler ile birlikte yaklaşık 35 Milyar Dolar harcanacağını, bunun da ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi. Organizasyonu destekleyen kuruluşlar arasında; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İSKİ yer alıyor.

3 Aralık Türkiye Tünelciler Günü

Derneğin yoğun uğraşları sonucu, Türkiye Tünelciler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, her yıl bir etkinlikle kutlanmaktadır. Bu yıl da Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu “Tunnel Turkey 2017” organizasyonu çerçevesinde kutlanacak bu özel günde, etkinlik bitiminde tüm katılımcılar için gala yemeği düzenlenecek. İstanbul’daki uluslararası Sempozyumun konuları arasında; tünel tasarımı, tünel yapım yöntemleri, sayısal modelleme teknikleri, laboratuvar ve arazi deneyleri, proje ve risk yönetimi, elektromekanik, kazılarda iş sağlığı ve güvenliği, jeolojik – jeoteknik raporlandırma, çevresel etkiler, zemin iyileştirme ve delme patlatma uygulamaları yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri