Düşünceleri okuyan kulaklık: AlterEgo

MIT'in geliştirdiği teknolojik bir kulaklık olan AlterEgo, düşünceleri okuyarak bunları aksiyona çevirmekte.

Herhangi bir bilim kurgu kitabı okumuşsanız, muhtemelen kafanızdaki kelimeleri sessizce söyleme pratiğini duydunuz demektir. MIT'in geliştirdiği yeni teknoloji, bilgisayarlarımız ve mobil cihazlarımızla etkileşim kurmanın bir yolu olarak kullanılmaya başlandı. Bu amaçla, MIT araştırmacıları yüzünüze giydiğiniz zaman tetiklenen nöromüsküler sinyalleri ölçebilen bir cihaz yarattı.

AlterEgo ismindeki bu kulaklık, insanın başına ve çenesine doğru uzantılarıyla sıradan bir aksesuar gibi gözükmekte. Ancak siz onunla konuştuğunuzda, bir kelime söylemeseniz dahi sizi dinliyor ve size sesli olarak yanıtlar verebiliyor. Şimdiye kadar, sistem kontrolü, internette gezinmek, zamanı sormak ve rakiplerin satrançtaki hareketlerini analiz etmek için kullanılan AlterEgo, beyin sinyallerini yüzde 92 doğruluk oranıyla okuduğunu da kanıtladı. Kulaklığın geliştiricisi olan MIT öğrencisi Arnav Kapur, teknolojiyi bir tür geniş istihbarat ağı  olarak nitelendiriyor. 

Kapur’un danışmanı Pattie Maes “Cep telefonlarımız ve diğer cihazlarımız olmadan yaşamamız çok zorlaşıyor, telefon kullanımının artık yıkıcı sonuçları var. Öğrencilerim ve ben uzun zamandır, böyle cihazların sağlayabileceği faydalar üzerinde çalışmalar ve deneyler yapıyorduk” açıklamasında bulundu. Yayınlanan tanıtım videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri