Sağlıklı yaşamı benimseyerek düzenli beslenme ve egzersiz programlarına uyarak fazlalıklara her zaman karşı koyabilmeniz mümkün!
İşe dümdüz, hatta yapacağınız egzersizle biraz kaslı bir karından başlamaya ne dersiniz? Yedi maddede arzuladığınız dümdüz karın çok yakınınızda...
STRESTEN UZAK DURUN!
Tempolu iş hayatı, insan ilişkileri, maddi zorluklar derken hayat hepimizi bir şekilde yoruyor ve strese sokuyor. Ancak stres metabolizmanızın, beyninizin hatta tüm vücudunuzun en büyük düşmanı. Stres olunduğunda böbrek üstü bezinden salgılanan kortizol hormonunun salınımı arttığı için karın bölgesindeki yağlanma daha çok tetikleniyor.
Her ne kadar kişiden kişiye değişse de bazıları stresli olduğunda kendini yemeğe vererek stresini bu şekilde azaltmaya çalışıyor. Haliyle bu durum fazla kiloları da beraberinde getiriyor. Stresinizi azaltacak, kafanızı dağıtacak birtakım aktivitelerle karın bölgesi yağlanmasına karşı gelebilirsiniz. Egzersize ne dersiniz?
ŞEKERLİ İÇECEKLERE DİKKAT!
Canınız bir şeyler içmek istedi… Bizden size tavsiye eliniz sudan başka bir şeye gitmesin! Özellikle de gazlı ve şekerli içeceklerden uzak durun. Yapılan araştırmalar içilen gazlı içeceklerin bel bölgesindeki yağlanmalara sebep olduğunu gösteriyor.
Dikkatleri fazlalıklı göbeğinizle değil de düz karnınızla çekmek istiyorsanız, bu içecekleri hayatınızdan tamamen çıkartmanız en mantıklısı. “Ben genelde light olanları tercih ediyorum” diyor olabilirsiniz.
Ama onların da masum olmadıklarını belirtelim. Yapay tatlandırıcı içerdikleri için düşündüğünüz gibi bir yarar sağlamıyorlar. Hatta light ürünleri tercih edenler kaloriden tasarruf ettiklerini düşünerek, yemeği daha fazla yiyor. Sonuç, değişen pek bir şey yok… Farkı görmek için gazlı, şekerli hatta alkollü içeceklerden olabildiğince uzak durmanız gerekiyor. İçmeniz gereken tek şey ise tabii ki doğal meyve suları ve su!
BU BESİNLERİ TÜKETİN
-Badem
-Elma
-Avokado
-Muz
-Yumurta
-Ispanak
-Fıstık ezmesi
-Soya fasulyesi
-Yoğurt
-Yulaf kepeği
-Kaju
-Baklagiller
-Zeytinyağı
-Ahududu
GECE SEANSINA SON
Akşam saatlerinde hatta yatmadan önce televizyon karşısında canınızın sürekli bir şeyler yemek istediği bir gerçek. Yapılan araştırmalar gece atıştırmalarının en çok karın ve bel bölgesinde boy gösterdiğini söylüyor.
Çünkü akşam saatleri itibarıyla metabolizma hızı yavaşlamaya başlıyor. Böylece yediğiniz yiyecekleri sindirememiş, kilolara davetiye çıkarmış ve yağ depolamış oluyorsunuz. Düz bir karın istiyorsanız kesinlikle yatmadan önce yemek yememelisiniz.
İYİ UYKU ŞART!
Düzenli ve kaliteli bir uyku rutininizin olmaması metabolizmanızda kortizol seviyesinin artmasına izin verdiğiniz anlamına geliyor. Kortizol seviyesinin artması tıpkı stres faktöründe olduğu gibi karın ve bel bölgesinde fazlalıklara neden oluyor.
Zaten gece yavaşlayan metabolizma yüzünden karın ve bel bölgeniz bu durumdan daha da etkileniyor. Yapmanız gereken şey ise en az altı-sekiz saat uyumak. Uyku problemi çekenlerdenseniz yatmadan önce melisa çayı içerek rahatlıkla uykuya dalabilir, kaliteli bir uyku çekebilirsiniz.
''Güzelliklere kavuşmak zaman alır” sözünü bilirsiniz… Hayalinize kavuşmanız hemen o anda gerçekleşmeyebiliyor. Çünkü ilk başta hayalinize kavuşmak için uğraşmanız, çaba vermeniz gerekiyor. Düz bir karına durduğunuz yerde kavuşmayacaksınız. Yememeniz ya da yapmamanız gereken şeylere karşı durabilmeniz ilk kural… İnanıyoruz, yapabilirsiniz!
EKSTRA TUZU HAYATINIZDAN ÇIKARIN
Günlük önerilen tuz miktarı 2.300 mg… Ama çoğu kişi bu rakamı ister istemez aşıyor ve şişlik, ödem, baş dönmesi gibi problemlerle karşılaşıyor. Sağlıklı bir bünyeye sahip olmak için de ekstra tuzu hayatınızdan çıkarmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz.
Yemeğin tadına bakmadan, yemek pişirirken dolu tutamlarla tuz atmak düz bir karnı geri plana atacağı gibi kalp ve tansiyon hastalıkları için zemin hazırlar. Bu nedenle yemeklerinize işlenmiş tuz eklemek yerine az sodyum içeren doğal kaya veya deniz tuzu ya da taze baharatlara yer vermenizi öneriyoruz.
DOĞRU EGZERSİZ
Karın bölgenizi düzleştirmek için beslenmenizde tüm söylediklerimize dikkat ettiğinizi varsayıyoruz. Peki ya işin egzersiz tarafında neyi ne kadar doğru yaptığınızı biliyor musunuz?