Eğitimde Oyun ve Oyunlaştırma Semineri gerçekleşti

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yavuz Samur, oyunlaştırılarak yapılan eğitimde edinilen bilgilerin çocukların hayatında daha kalıcı olduğuna vurgu

Günümüz dünyasında çocukların eğitiminde, yaş ve gelişim düzeylerine uygun yöntem ve tekniklerin başında eğlenerek öğrenmenin geldiğini dile getiren Doç. Dr. Yavuz Samur, çocukların yaşlarına uygun oyunlarla aktarılan bilgilerin, öğrenmelerini kolaylaştırdığına vurgu yaptı. Oyunla öğrenmenin doğal, kalıcı ve etkin olduğunu da dile getiren Doç. Dr. Samur, “Oyunla eğitimde, yaparak, yaşayıp öğrenen öğrencinin edindiği bilgi daha kalıcı oluyor” dedi.

OYUNLA ÖĞRENME ÖRNEKLERİ GÖSTERDİ

Yaşı gereği oyun ve eğlenceye düşkün çocukların, oyun içerisinde eğlenerek aldıkları bilgilerin zihinlerinde daha kalıcı olduğunu da belirten Doç. Dr. Samur, oyunlaştırma için de, oyun dostu okullara ve öğretmenlere ihtiyaç olduğunu söyledi. Doç Dr. Samur, seminere katılan öğretmen ve okul idarecilerine öğrencilere bilgileri nasıl oyunlaştırılarak aktarılacağı yönünde çeşitli örnekler de gösterdi.

ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Seminerin ardından oyun dostu okullardan olan Agâh Efendi İlkokulu’nu ziyaret eden Doç. Dr. Samur, Okul Müdürü Burçak Akseki eşliğinde okul bahçesini ve sınıfları gezdi. Okul bahçesindeki geleneksel ve modern eğitici oyunların bir arada öğrencilerin kullanımına sunulduğunu gören Doç. Dr. Samur, öğrencilerle okul bahçesinde oyun oynayıp sohbet etti. Derslikleri de gezen Doç. Dr. Samur, Okul Müdürü Burçak Akseki’yi ve öğretmenlerini, öğrenci odaklı gerçekleştirdikleri eğitim için tebrik etti.

ZEKÂ ALANLARININ KEŞFEDİLMESİNİ SAĞLAR

Gelişen, değişen ve dönüşen dünya ile birlikte eğitimin ilk muhatabı olan çocuklara onların anlayacağı bir şekilde eğitim vermenin sorumluluğunu omuzlarında taşıdıklarını dile getiren Agâh Efendi İlkokulu Müdürü Burçak Akseki, “Biz öğretmenlerin en önemli görevi hiç şüphesiz ki, bu tertemiz yavrularımızı geleceğin dünyasına hazırlamak. Oyun oynamak bireyin hayatın içine girmesini sağlayan ilk eylemdir. O sebeple eğlenerek öğrenmek ve öğretmek; katılımcılığın artmasını, kişiye özel öğrenme stratejilerinin açığa çıkmasını, bireyin özgüven kazanmasını, merak duygusunun çoğalmasını, öğretmene olan saygının artmasını, çoklu-zekâ alanlarının keşfedilmesini sağlar. Salzman’ın da dediği gibi, insan, oyunla kendini ortaya koymalıdır. Biz bu düşüncelerle evlatlarımızı yarınlara hazırlarken öğrettiğimiz değerlerin de hayatlarında daha kalıcı olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri