Ekonomi, A Kalite Üniversite seçildi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen memnuniyet araştırmasında büyük başarıya ulaştı.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda (TÜMA), öğrencilerin tatminkarlık düzeyine göre üniversitelerin sıralanması amaçlandı. Genel değerlendirmenin yanı sıra 6 ayrı kategori üzerinde yapılan araştırmada İzmir Ekonomi Üniversitesi, öğrencilerin beklentilerini üst düzeyde karşılayan üniversitelerden biri olarak gösterildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi, ‘Öğrenim deneyimini tatminkarlığı’ ve ‘Kişisel gelişim ve kariyer desteği zenginliği’ kategorisinde ‘A artı’ ünvanını aldı. ‘Yerleşke ve yaşamının doyuruculuğu’, ’Akademik destek ve ilgi’, ‘Kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet’ ve ‘Öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği’ alanında da ‘A’ ünvanıyla derecelendirilen İEÜ, bu kriterlerde de Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında gösterildi.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen bir üniversite olarak başarı grafiğini her geçen gün daha üst bir noktaya taşıdıklarını söyledi. Teknolojik altyapı, uluslararası deneyime sahip akademisyenler ve öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla ön plana çıktıklarını belirten Prof. Dr. Abacıoğlu, “Bir üniversitenin başlıca görevleri olan eğitim, araştırma ve topluma katkı alanlarında giderek artan bir ivmeye sahibiz. Bağımsız merciler tarafından yapılan araştırmalar da bunu gösteriyor” dedi.

"NİTELİKLİ PROJELERLE DOĞRU ADIMLAR ATIYORUZ"

Prof. Dr. Abacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Üniversitemiz, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından verilen ‘kurumsal akreditasyonu’ almaya hak kazandı. Eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı, liderlik, yönetim sistemi gibi birçok alanda yapılan incelemeyi başarıyla geçen sayılı üniversite arasına girdi. Ayrıca, akredite bölüm sayımız 2022 yılında 14’e çıktı. 2022 yılı itibariyle tüm devlet ve vakıf üniversitelerinde akredite bölüm oranı yüzde 14 olurken, üniversitemizde bu oran yüzde 26. Üniversitemiz, TÜBİTAK’ın Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ne giren 50 üniversite arasında, uluslararası iş birliği ile yapılan proje sayısında 18, bunlardan elde edilen fonlar sıralamasında 12’nci sırada. Üniversitemizin yapay zeka, hesaplamalı sinirbilim, dirençlilik, sürdürülebilir enerji ve nano-biyomühendislik gibi alanlardaki multidisipliner araştırma ekipleriyle de öne çıktığını söyleyebilirim. Tüm bunlar, üniversite olarak geleceği öngörerek ve nitelikli projeler üreterek doğru adımlar attığımızın kanıtı. Nitelikli eğitimden asla taviz vermeden, öğrencilerimize en iyi imkanları sunmak için çalışmayı sürdüreceğiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri