İstanbul Pendik'te 1969 yılında mesleğe başlayan Özsafranbolu Fırın sahibi Hüseyin Gümüş, Medya Ege köşe yazarı Eylül Ayça Karakuş'a verdiği röportajda yıllardır en büyük üzüntüsünün çöp konteynerlerine poşet poşet ekmeklerin atılması olduğunu söyledi. Gümüş, meslek ve sektör hakkında bir çok bilgiyi de Medya Ege okuyucuları ile paylaştı.
1969 yılında mesleğe başladığını belirten Özsafranbolu Fırın sahibi Hüseyin Gümüş, 1990 yılına kadar çalıştığı sektörde 2005 yılında işveren olduğunu, yıllardır İstanbul'un bir çok noktasına ortağı Halit Acar ile birlikte dağıtım yaptıklarını belirtti. Ürünlerinin Safranbolu su değirmeninde tam buğday olarak üretildiğini bildiren Gümüş, sektör hakkında bir çok bilgiyi de Eylül Ayça Karakuş ile paylaştı.
Yıllardır müşteri memnuniyetine ve imalathanede hijyenikliğe önem gösteren Hüseyin Gümüş, ailece çalıştıklarının önemini vurgulayarak birkez daha işine titizlilik gösterdiğini vurguladı.
Ekmek çeşitlerinin günümüzde çok fazla olduğunu (esmer ekmek, kepekli ekmek, diyet ekmek, tam bugday, çavdar ekmek tahıllı ekmek, mısır ekmegi vs. ) belirten Gümüş, sağlık açısından doğal ekmekten yana olduğunu söyledi.
İş yerinde görselliğe önem veren Gümüş'ün ekmek sepetleri de dikkat çekici...
Özsafranbolu Fırın sahibi Hüseyin Gümüş, ekmek fiyatlarının standart olmamasından da şikayetçi olduğunu belirtti..