“Kulaktan dolma bilgilerle gerçekleştirilen beslenme biçimleri spor yapanlar için son derece tehlikelidir” vurgusu yapan Yıldız, “Altınordu’da planlanan yemek menüsü sporcularımızın yaşlarına, antrenman yoğunluğuna göre yeterli enerjiyi, enerji veren ögelerini (karbonhidrat, protein, yağ) ve vitamin + mineral içerecek şekilde planlanmaktadır. Örneğin; Yeşilyurt Sait Altınordu Tesisleri’nde yerleşik olan 2004, 2005, 2006 ve 2007 doğumlu takım oyuncularımız için günlük 2.700 kalori içeren menü uygulanırken, Torbalı Metin Oktay Tesisleri’nde yerleşik olan 2000, 20001, 2002 ve 2003 takım oyuncularımız için 4.500 kalorilik beslenme programı uygulanmaktadır” dedi.
Tüm sporcuların menüye uymak zorunda olduklarının da altını çizen Yıldız, Özellikle sporcu destek ürünleri ve bitkisel destek ürünleri adı altında satılan ürünler yoğun bir reklam kampanyası ile evlerimize ve akıllarımıza girmeye çalışmaktadır.
Bu ürünlerin Sağlık Bakanlığı değil, Tarım ve Köy İşleri onayı alır. Ürünün bitkisel olması, sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Örneğin eşek kulağı bitkisi ciddi karaciğer rahatsızlığına neden olur. Sinameki otunun aşırı kullanımı kabızlığa neden olmakta, sürekli kullanımı ise bağırsak florasının bozulmasına bağlı olarak potasyum emilim bozukluğuna, bu da kalp hastalığına neden olabilir. Demir dikeni otu tansiyon hastaları tüketmemelidir ve böbreklerde tahribata neden olur. Bu ürünler ilaçlar gibi önceden test edilmezler, bu nedenle güvenli oldukları söylenemez. Bazılarının içerisinde toksik maddeler bulunmuş, bazılarında ise etiketinde belirtilmeyen maddelere rastlanılmıştır. Ayrıca bitkisel ürünler ile ilgili doz çalışmaları da yoktur. Bu nedenle güvenli kullanım aralığı da yoktur. Bazı bitkisel ürünler ilaç gibi etki gösterdiğinden, kullanılan ilaçlarla etkileşerek, zararlı olabilmektedirler. Bazı bitkisel ürünlerde efedra gibi doping içeren bitkilere rastlanılmıştır. Bitkisel destek ürünlerinin yanı sıra protein tozları, amino asitler, gibi sporcu ürünleri olduğu iddia edilen ürünlerinde gereksiz kullanımına çok rastlanılmaktadır. Bu ürünler 18 yaşın üstünde, doktor veya diyetisyen gözetiminde kullanılmalıdır. Yaklaşık 1 yıl önce Kreatin’in British Journal of Cancer dergisinde %65 oranında testis kanseri riskini artırdığı belirtilmiştir” diye konuştu.