Eski Başkana görevi kötü kullanma iddiasıyla soruşturma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem belediye başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanlığı dönemine ait bir ihale süreciyle ilgili olarak görevi kötüye kullanma iddiasıyla soruşturma altında.

2017 yılında Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen mezbaha kurulması amacıyla yapılan arazi kiralama ihalesini, Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer’in başkanlık ettiği Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kazanmıştı. Eski Başkan Soyer hakkında, bu süreçte görevini kötüye kullanarak haksız menfaat sağladığı iddiaları üzerine inceleme başlatıldı.

NEPTÜN SOYER’İN KOOPERATİFİNE KİRALANMIŞTI

İhale konusu olan Ulamış Mahallesi’ndeki 259 ada, 7 parsel numaralı taşınmaz, 10 yıllık bir süre için yıllık 3 bin 150 TL bedelle Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifine kiralanmıştı. Arazi, tarla niteliğinde olup mezbaha kurulması amacıyla kiraya verilmişti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN HAKSIZ KAZANÇ SORUŞTURMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya imzalı belgede, Tunç Soyer’in 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a aykırı hareket ettiği belirtilerek, görevi ihmal suçundan kovuşturma yapılması gerektiği ifade edildi.

Soruşturma kapsamında, Soyer’in 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na aykırı hareket ederek, ihale yetkilisinin onaylama veya iptal etme yetkilerinden kaçındığı ve bu süreçte ticari faaliyetlerde bulunan eşinin başkanı olduğu kooperatif lehine haksız menfaat sağladığı iddiaları yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri