Uzmanlara göre etin yanında C vitamini içeren besinler veya içecekler tüketmek gerekiyor. Bunun için tavsiye ettikleri en önemli içecek ise portakal suyu.
Portakal suyu yoğun miktarda c vitamini içeriyor. Uzmanlara göre etin yanında tüketilen portakal suyu, etin içerisinde bulunan vitamin ve minerallerin vücut tarafından daha çabuk emilimini gerçekleştiriyor.
Aynı zamanda eti marine ederken sosuna limon sıkmakta aynı işlevi yerine getirebiliyor.
Et iyi ve kaliteli protein miktarına sahip olduğu için c vitamini yönünden zengin içeceklerle tüketildiğinde bu kaliteli protein emiliminin vücut tarafından daha hızlı gerçekleştirilmesini sağlıyor.
Aynı zamanda etin içinde bulunan tirozin ve triptofanın amino asitlerinin alışverişi içinde c vitamini gerekli oluyor. Aksi takdirde iki amino asit arasındaki bu alışveriş gerçekleşemiyor. Bu amino asitler vücut sağlığı için oldukça önem arz ediyor.