ETİK Alaçatı'ya Havaalanından Memnun

ETİK Alaçatı'ya yapılması planlanan havaalanını memnuniyetle karşıladı.

Egeli turizmciler Alaçatı’ya havaalanı yapılacağı yolundaki açıklamaları memnuniyetle karşıladı. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, “Böyle bir proje sadece Çeşme'yi, Alaçatı’yi değil, Urla’dan Seferihisar'a, Karaburun’dan Mordoğan'a kadar tüm Yarımada'yı hareketlendirir, atağa kaldırır” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın seçim döneminde üzerinde çalışıldığını duyurduğu Alaçatı Havaalanı’nın kamulaştırma ve tahsis çalışmalarının tamamlandığı açıklandı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Alaçatı’ya yapılacak havaalanına ilişkin fizibilite ve çevresel etki değerlendirmesi çalışmalarının beklendiğini açıkladı.

Bakan Arslan’ın bayram öncesi yaptığı açıklamayı değerlendiren ETİK Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Sayın Bakan’ın açıklamasını memnuniyetle karşıladık. Alaçatı ve Çeşme bunu çoktan hak ediyordu” dedi. Alaçatı’ya yapılacak havaalanının bölge turizminin gelişmesinde lokomotif görevi göreceğini söyleyen İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Böyle bir proje sadece Çeşme'ye, Alaçatı’ya değil, Urla’dan Seferihisar'a, Karaburun’dan Mordoğan'a kadar tüm Yarımada'yı hareketlendirir, atağa kaldırır. Yüksek gelir grubuna hitap eden ve turizm çeşitliliği açısından özel bir konuma sahip bölgede sunulacak hizmet ve ürünlerin çoğalması, yöreyi Güney İspanya ve Güney İtalya’daki tatil beldeleriyle rekabet eder duruma getirebilir. Butik havalanı yapılmasıyla gelişecek bölge turizminin yaratacağı katma değer ülke, bölge ve kent ekonomisine yansıyacaktır.”

Turizm beldesi Çeşme’nin ülkemizin gözbebeği, hatta tüm Doğu Adeniz'in ve Ege'nin incisi olduğunu vurgulayan ETİK Başkanı Mehmet İşler, Çeşme ve Alaçatı’yı içine alan yarımadanın turizm çeşitliliği açısından zenginliğine dikkat çekti. Yarımadada yat, marina olanakları, deniz, kum, güneş turizmi yanında, sağlık ve spor turizmi, agro-turizm, eko-turizm ve gastronomi turizmi gibi ürün çeşitliliği olduğunu vurgulayan İşler, şu görüşleri dile getirdi:

“Türk Hava Yolları ile Lufthansa'nın iştiraki olan SunExpress’in aktarma merkezi haline getireceği Adnan Menderes Havalimanı İzmir’i tüm dünyaya bağlarken, Alaçatı’ya yapılacak, küçük jetlerin inip kalktığı butik nitelikte havaalanı Çeşme’yi ve Yarımada’nın tamamını besleyen bir bağlantı noktası olur. Havaalanı sadece Çeşme için değil, tüm Türkiye için, Türk turizmi için büyük kazanç olacaktır.”

Bu gelişmeler olurken Egeli turizmciler olarak İzmir’e direkt uçuşların arttırılmasını istediklerini belirten Mehmet İşler, “Destek paketleri ve eylem planları bir kez daha gözden geçirilmeli, tarifeli seferlerden İzmir de destek almalı. A sınıfı acentelere verilen 6 bin dolarlık uçak desteğinden İzmir de tüm seferlerde yararlandırılmalı” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri