Özel Tınaztepe Hastanesi'nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Efe Edem, kurban bayramı öncesi et tüketimi hakkında uyarılarda bulunarak "Kurban Bayramı'nı Ramazan Bayramı gibi düşünerek daha hafif beslenmeye dikkat etmeliyiz” derken, bir öğünde tüketilecek et miktarının en fazla 100 gram olması gerektiğini belirtti.
ETLE BİRLİKTE YEŞİLLİK TÜKETİN
Fazla et tüketiminin, vücutta yüklenmeye neden olarak yemek sonrasında kalp krizi ihtimalini artırdığını ifade eden Uzm. Dr. Edem, “Yaşlı hastalarımızın, şeker hastalarının ve fazla et tüketiminden kaçınması gereken gut hastalarının hafif yemeye dikkat etmeleri gerekiyor. Gençlerin de çok yoğun şekilde et tüketiminden kaçınması lazım. Türk toplumu olarak eti yakarak yemeği seviyoruz. Bu hem kalp sağlığı açısından hem de ileride gelişebilecek kanser hastalığı açısından büyük risk taşıyor. Etin pişirme süresini uzatarak ve eti yakmadan pişirmek daha sağlıklı olacaktır. Günlük et tüketiminde bir öğünde 100 gramı geçmemek lazım. Etle birlikte yeşillik tüketmek yemek sindirimini kolaylaştırmak açısından çok önemlidir” diye konuştu.