Malzemeler
2 Su bardağı ince bulgur
Bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su
1 kuru soğan rendelenmiş olacak
1 su bardağı irmik
1 yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı un
Su ,kıvam vermek için
tuz,kimyon,karabiber
SOSU İÇİN
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber kaşığı biber salçası
yarım bağ maydanoz ince kıyılmış
1 su bardağı zeytinyağı
tuz karabiber
HAZIRLANIŞI
Bulguru 2 bardak sıcak su ile ıslatın
5 dakika kadar demledikten sonra
Bütün malzemeleri ekleyip yoğurun
Çok katı olursa su,cıvık olursa un ekleyin
Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp ortasını bastırıp düğme şekli verin
Un serpilmiş tepsiye koyun ve kaynayan suda haşlayın ve süzün
Sos için zeytinyağını ısıtın,salçaları ekleyin kavurun
Sosu kenara alın.
Maydanozu ve haşlanmış köfteleri içine alın ve harmanlayın
AFİYET OLSUN