Fizyoterapi ve manuel terapi uygulamalarının başarılı sonuçlar verdiğini dile getiren Gökhan Çetin, bel fıtığı ameliyatının son çare olması gerektiğini ifade etti. Genellikle aniden yapılan ters hareketler ile iki bacağa yükü dağıtmadan verilen eforun bel fıtığına yol açabildiğini söyleyen Fizyoterapist Gökhan Çetin, kişinin yaşı, mesleği ve yaşam şekline göre bireysel bir tedavi yöntemi izlediklerini vurguladı.
Çetin “Öncelikle yaptığımız manuel değerlendirmeler ile özgün manuel terapi tekniğini belirleyip, uyguluyoruz. Tekrar aynı problemi yaşamaması adına kişinin vücuduna ve yaşam koşullarına göre egzersizlerini oluşturuyoruz. Fizyotor Instagram hesabımız ve diğer sosyal medya kanalları ile bize ihtiyacı olanların yanındayız” diye konuştu.
BAŞARILI SONUÇLAR VERİYOR
Yaşamın kaliteli olabilmesi için ağrısız bir vücut gerektiğini kaydeden Çetin, “Hasta bize bel fıtığı şikayetiyle geldiğinde yaptığımız manuel terapi teknikleri ile ağrının altında yatan asıl sebebi ortaya çıkarıyoruz. Kayropraktik manipülasyonlarla omuru doğrultarak içerideki fıtıklaşmış yapıyı yerine geri çekiyoruz. 1 seans 45 dakika kadar sürüyor. Haftalık planlama yapılıyor, 3-4 seansta genellikle istenen sonuca ulaşıyoruz. Bu uygulamalarda yaş ve cinsiyet sınırlaması bulunmuyor. Yarar sağlayabileceğimiz herkese yardımcı oluyoruz. Daha büyük hasar veya zedelenme varsa uzman hekimlere yönlendiriyoruz” dedi.
Gün içinde farkında olmadan bel fıtığına yol açabilecek bazı hareketler yaptığımızı belirten Fizyoterapist Gökhan Çetin, şunları söyledi: “ Yaptığımız bazı hareketler bel ağrısına hatta bel fıtığına neden olabiliyor. Bacak bacak üzerine atarken yarım saatten fazla aynı pozisyonda kalınmaması gerekir. Yoksa alt bacak sinir gurubu zedelenebilir. Erkeklerin alışkanlığı olan arka cepte cüzdan taşınması da pelvis yapısında asimetriye yol açtığı için ağrıyla sonuçlanabiliyor. Dizi izleyenler ise uzun süre haraketsiz kaldığı için yan oturmak yerine televizyon tam karşıda olacak şekilde belini düz konumlandırmaları gerekiyor. Yukarıdan bir eşya alırken de uzanma hareketini abartmamak gerekiyor. Kimi zaman ayakkabı topuğunun yükseltilmesi bile beldeki baskıyı ortadan kaldırabiliyor”