Foçalılar isyanda: Nerede Başkan Fıçı? Nerede Belediye?

Foça Gerenköy ve Bağarası’ndaki çevre kirliliği görüntüleri çevre halkının tepkisine neden oldu. Vatandaşlar Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’ya seslenerek, “Başkan Fıçı Foça çöplüğe döndü” diyerek isyan etti.

MEDYA EGE – İzmir’in doğal güzelliğiyle ön plana çıkan Foça ilçesindeki çevre kirliliği sorunu bitmek bilmiyor. İlçenin birçok noktasında vatandaşlar, şikayetlerde bulunurken Gerenköy ve Bağarası’ndaki çöp, moloz ve hafriyat atıkları da tepkilere neden oldu.

İlçenin doğal güzelliğiyle ön plana çıkmasını isteyen ancak son zamanlarda bitmek bilmeyen bir çevre kirliliğinin olduğunu belirten vatandaşlar, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı ve Foça Belediyesi yetkililerine seslenerek, hızlı bir şekilde soruna çözüm bulunmasını için çağrıda bulundu.

Vatandaşlar, Başkan Fıçı’nın seçimden sonra ilçede elle tutulur bir çalışma yapmadığını, özelliklede çevre kirliliğinin giderek artığını vurgulayarak, “Başkan Fıçı koltuğundan kalksa da sokağa bir baksa. Güzel ilçemiz koca bir çöplüğe döndü. Nerede Başkan Fıçı? Nerede bu belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri? Biz bunu mu hak ettik?” diyerek isyan etti.

Başkan Fıçı ve belediye ekiplerinin en kısa süre içerisinde ilçedeki çevre kirliliğine karşı acil eylem planı oluşturmasını isteyen vatandaşlar, “Foça’mıza, ilçemizin güzelliklerine hep birlikte sahip çıkalım ve koruyalım” dedi.

Ayrıca duyarlı vatandaşlar, belediyenin denetimlerini artırması ve çevre kirliliğine sebebiyet veren kişilerin tespit edilerek cezai işlem uygulamasını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri