G7 mi? Y7 mi? Neyseniz!

Ali EYCE

Yeraltında yaklaşık 300 milyar petrol rezervi ile dünyada en çok petrol rezervine sahip ülke Venezuela.

Pozisyon net!

Dünyanın gelişmiş 7 ülkesi olarak kendi kendilerine ad veren, kendi kendilerine sınıfsal ayrımcılık yapan, kendi kendilerine başka ülkeleri küçümseyerek, sömürmeye çalışan bir de G7 ülkeleri var.

Gelişmiş Yedi Ülke!

Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve ABD!

Bunlardan bir açıklama gelmiş, dünyanın en çok petrol rezervini elinde tutan ülkesi Venezuela'daki seçimlere ilişkin.

G7: “Seçim sonuçlarını tam bir şeffaflık içinde yayınlayın!"

Size ne sayın G7 ülkeleri?

Filistin'de binlerce çocuk, kadın öldürülürken, İsrail tarafından soykırım yapılırken Gelişmiş Ülkeler sıfatınızın, geliştiğini iddia ettiğinizin beyin damarlarında tıkanma mı oldu?

Bu insan vahşeti, soykırıma karşı petrol kadar, demokrasi kadar, para kadar önem veremediniz.

Size ne sayın G7 ülkeleri?

Ukrayna'da milyonlar yerlerinden edinmiş, Ukraynalıların şehirleri yok olmuş, Ukraynalılar Avrupa'nın içlerinde sığınmacı gibi kalmış iken geliştiğini iddia ettiğiniz beyin damarlarında tıkanma oldu?

Bu insan vahşeti de mi, para kadar, demokrasi kadar önemli değil.

Sizi ne sayın G7 ülkeleri?

Irak'ta, Suriye'de terörist eylemleriyle insanların, çocukların, kadınların hayatlarını hiç sayan terör örgütleri cirit atıyorken de mi geliştiğini iddia ettiğiniz beyin damarlarınız da tıkanma mı oldu?

Bu kargaşalıkta ve ölümler de, değer verdiğiniz para ve demokrasiden daha az önemli sanırım.

Dünya'da bu kadar vahşet yaşanırken, Dünya'nın kuzeyinde, güneyinde, doğusunda bu kadar zulüm, insan sömürücülüğü, vahşet, soykırım, ırkçılık, göçmenlik, açlık vs. olurken sizin o gelişmiş beyinlerinizi tedirgin eden Venezuela'daki seçimlerin demokratik olup, olmaması, şeffaf olup, olmaması mı oldu?

Güleyim sizin o para düşkünü, zenginlik düşkün, kendisinden, kendi ülkesinden başka dünyada yaşayan insanları görmeyen, ölümleri göremeyen gelişmiş beyinlerinize.

O kadar komik ve içler acısı ve kendini göründüğünden farklı görünmeye çalışıyorsunuz ki, 'Kral Çıplak' diye bağıranların iç seslerini dahi duyamıyorsunuz.

Bizler, dünyada barış içinde, kardeşlik içinde, her türlü düşünceye, inanca doğallığından sapmadığı sürece saygıyla yaklaşmış, farklılıklarımızı zenginlik olarak görmüş, zenginliklerimizi ise paylaşmayı kendisine ilke edinmiş çoğunluğuz.

Adınız G7'de olsa iplerinizi ellerinde tutan o azınlığın ağzıyla kapitalist hareketlerinizi, düşüncesiz hareketlerinizi, bencil hareketlerinizi ve insan gibi, insanı düşünüyor gibi davranmanızın gayet iyi farkındayız.

G7 mi? Y7 mi?

Her neysen!

İNSAN olmanın, insanca yaşamanın kıymetini bilin!

Öldüğünde bilenlerden olmayın!

Vesselam!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.