Gazeteci Mustafa Tübcel CHP’yi değerlendirdi: Olgun Atila’nın ayak sesleri!

Gazeteci Mustafa Tübcel Güne Dair Programında CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun görevinden ayrılacağı İddiasını değerlendirdi. Tübcel, eski Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın İl Başkanlığı için isminin geçtiğini açıkladı.

MEDYA EGE – Gazeteci Mustafa Tübcel Güne Dair Programında son zamanlarda sıkça dile getirilen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun görevinden ayrılacağı, istifa edeceği ya da görevden alacağı iddialarını değerlendirdi. Tübcel, Aslanoğlu’nun isim olarak çok yıprandığını belirterek, eski Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın il başkanlığı için isminin geçtiğini söyledi.

CHP’nin kongresine bir yıldan fazla uzun zaman olduğunu hatırlatan Tübcel, “CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, çok fazla yıprandı. İzmirlilerde bir türlü Aslanoğlu’nu içine sindiremedi. Aslanoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde birinci parti haline gelen CHP’nin o koltuğunu dolduramadı. Biliyorsunuz büyük kongre öncesi CHP’de Tunç Soyer’le beraber Kemal Kılıçdaroğlu’nun amasız savunucularındandı. Ya da savunmaya çalışıyordu diyelim. Kongre sonrası zaten değişim geldi. CHP her ne kadar yerel seçimde çok büyük bir başarı elde etse de İzmir’de savruluyor. Burada İl Başkanının payı ne kadar tartışılır. Payı var mıdır hatta o da tartışılır” dedi.

Aslanoğlu’nun ayrılacağı iddiasının yoğun bir şekilde dile getirildiğini hatırlatarak, “Bu iddia CHP Genel Merkezi’nde de konuşuluyor. Kongreye yaklaşık bir yıldan fazla uzun bir süre var. Bu sürenin böyle gitmeyeceği, örgütün üzerinde hakimiyet olmadığı, her ne kadar 28 ilçe belediyesi ve büyükşehir alınsa da İzmir’de seçim sonuçlarının geçmişe oranla düştüğünü görürsünüz. Bu durum CHP Genel Merkezi’nde irdeleniyor, araştırılıyor” ifadelerini kullandı.

Tübcel, CHP İzmir İl Başkanlığı için Olgun Atila’nın isminin ön plana çıktığını belirtti Tübcel, “Olgun Atila, İzmirlilerin yakından tanıdığı CHP’li siyasi figür. Bornova’da başarılı bir belediye başkanlığı dönemi geçirmişti. Onun öncesinde Bornova’da ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesiydi. Son zamanlarda yaptığı görüşmeler ve kendisine yapılan ziyaretler dikkat çekiyor. Olgun Atila İzmir’de normal bir siyasetçi figürü çizmiyor, vatandaşa dokunuyor. İzmir’de herkes tarafından tanınıyor ve seviliyor. İl Başkanlığı içinde çok fazla adı geçiyor” diye konuştu

Kamuoyunun Olgun Atila’yı il başkanı olarak görmek istediğini kaydeden Tübcel, şunları söyledi:

“Kamuoyunun da anladığım kadarıyla Olgun Atila üzerinde bir baskısı var. CHP İl Başkanı olarak görmek istiyor kamuoyu. İstanbul’da bir Ekrem İmamoğlu faktörü var biliyorsunuz. Ona benzer bir profil çiziyor Olgun Atila. Anladığım kadarıyla Aslanoğlu’nun seçilen belediye başkanlarıyla iletişimi çok güçlü değil. O savruk yapıyı Olgun Atila toparlar düşüncesi İzmir’e yayılmış durumda. Eğer iddia doğru çıkarsa Aslanoğlu kongre öncesi görevden alınır veya istifa ederse onu bilmiyorum. Yapılacak seçimde Olgun Atila güçlü bir aday olarak CHP’lilerin önüne çıkar.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri