Başkanlık makamına oturan Alişan Altay çevre, sokak hayvanları, kütüphane ve engellilere özel projelerini anlatıp, hayata geçirilmesi için talimatlar verdi
Hayata geçirdiği projelerle Gaziemir’i ‘engelsiz kent’e dönüştüren Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında farklı bir uygulamaya imza attı, koltuğunu engelli gence bıraktı. 23 yaşındaki Alişan Altay başkanlık koltuğuna oturdu. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un makamındaki törene Alişan Altay’ın ailesi, Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Coşkun Özen, Engelli Meclisi ile Engelsiz Yaşam Derneği temsilcileri katıldı.
Tekerlekli sandalye ile yaşadığı zorlukları anlatan Alişan Altay, tüm binalara engellilerin kullanımına uygun asansör zorunluluğu getirilmesini istedi. Altay, Başkan Şenol’un hayata geçirdiği projelerle Gaziemir’de engellilerin yaşamının çok kolaylaştığını ifade etti. Genç Başkan, özel projelerle kenti engelsiz hale getiren Şenol’a teşekkür etti.
Çevrenin korunması, kütüphane sayısının arttırılması gerektiğini ifade eden Altay, engelli vatandaşlar konusunda da insanların daha duyarlı olmalarını istedi. Bu konulardaki projeleri anlatan genç başkan, projelerin hayata geçirilmesi için talimatlar verdi.
Engellilerin nüfusun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturduğu gerçeğini göz önüne alarak proje, hizmet ve çalışmalarına şekil verdiğinin altını çizen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Tek isteğim yüzünüzün, gözlerinizin hep gülmesi” dedi.
Engelsiz Gaziemir
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, engellilerin nüfusun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturduğu gerçeğini göz önüne alarak proje, hizmet ve çalışmalarına şekil veriyor. Kaldırımları engelli ve bebek arabalarına uygun hale getiren belediye, engellilerin sosyal hayata katılımlarının önüne set çeken yol ve bina giriş-çıkışlarındaki eksiklerin giderilmesi için çalışmalar yaptı. İlçedeki engelli dernekleriyle işbirliği yapılarak sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerinin arttırılması için çeşitli kurslar ve eğitim programları düzenlendi. Aktepe Sabiha Hasan Yavaş Engelli Merkezi’nde ‘iş üretim atölyesi’ kuruldu. Burada engellilerin galoş ve çeşitli tıbbi tekstil üretimi yapmaları sağlandı. Belediyenin öncülüğünde çok sayıda kişi ve kurumun desteğiyle açılan Kariyer Eğitim Merkezi sayesinde istihdama yönelik dev adımlar atıldı. Belediye-devlet-hayırsever işbirliği sonucu Sabri Öney İlköğretim Okulu’nun bahçesinde 6 derslikli özel eğitim merkezi açıldı. Tekerlekli sandalye temini ve dağıtımlarına özel önem veren belediye, okuryazarlık kursları düzenledi. Farkındalık yaratmak amacıyla 15. Uluslararası Gaziemir Çocuk Şenliği’nde engellilerin de yer aldığı etkinliklere yer verildi, Başkan Şenol 23 Nisan günü koltuğunu engelli bir çocuğa bıraktı. Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Derneği bünyesinde verilmeye başlanan Boccia kursuyla engelli vatandaşlar hem sosyal hayata çekildi hem de spor da kariyer yapma olanağı tanındı.