Gaziemir’de Mobil Atık Getirme projesi yaygınlaşıyor!

Gaziemir Belediyesi, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve atıkları daha kolay toplamak için Mobil Atık Getirme Merkezi’ni Dokuz Eylül Mahallesi'nde kullanıma sundu.

MEDYA EGE – İklim değişikliğiyle mücadeleye katkı koymak ve sürdürülebilir bir kent yaratmak için çalışmalar yürüten Gaziemir Belediyesi, geri dönüşüm konusunda çalışmalarına devam ediyor. Sıfır atık sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesi için çalışmalar yürüten belediye, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde, 4 noktadaki Mobil Atık Getirme Merkezleri ve ilçenin dört bir yanına koyduğu 586 atık kumbarasıyla, geri dönüşebilen atıkları çöpten ayrı topluyor.

Gaziemir Belediyesi, Beyazevler, Gazi, Gazikent ve Atıfbey mahallelerinden sonra Dokuz Eylül Mahallesi’ne de Mobil Atık Getirme Merkezi kazandırdı.

Mobil Atık Getirme Merkezi sayesinde vatandaşlar; kâğıt, plastik, cam, metal, elektronik atık, bitkisel atık yağ, tekstil, pil gibi atıkları Dokuz Eylül Mahallesi Muhtarlık binası yanında bulunan Mobil Atık Getirme Merkezi’ne getirebilecek.

Mobil Atık Getirme Merkezi’nde toplanan kâğıt, plastik, cam, metal, elektronik atık, bitkisel atık yağ, tekstil, pil gibi atıklar lisanslı firmalar tarafından toplanarak geri dönüşüm endüstrisine kazandırılıyor. Atıkların geri dönüşmesiyle hem doğa korunuyor hem de ülke ekonomisine katkı sağlanıyor.

Ayrıca Gaziemir Belediyesi, geri dönüşüm bilincinin kazanılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılması için eğitimler de düzenleyerek sürece destek oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri