LİYAKAT (Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği) tarafından girişimciliğin yaygınlaştırılması, çocuklarda yaratıcı fikirlerin geliştirilmesi, küçük yaşta girişimcilik potansiyellerinin açığa çıkartılması ve girişimcilik eko sistemine katkı sağlanması amacı ile Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen Girişimci Çocuk Atölyesi İzmir’den bütün ülkeye yayılmaya başladı.
Gençlere ve kadınlara yönelik nitelikli projeleri ile öne çıkan LİYAKAT derneği çatısı altında projelendirilen ve 8-12 yaş arasındaki çocukların katılımı ile interaktif olarak uygulanan Girişimci Çocuk Atölyesi, çocuk girişimci adayları yetiştirmeye devam ediyor.
Türkiye’de ilk defa uygulanmaya başlayan Girişimci Çocuk Atölyesi’ni İzmir, Denizli ve Kocaeli illerinden sonra şimdi Doğu Marmara Kalkınma Ajansı adına Sakarya’da gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirten LİYAKAT Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi ‘Bir ülkenin ekonomisinde girişimci iş fikirlerinin ve başarılı yatırımların önemi büyük. Küçük yaşlarda çocukların girişimcilik potansiyellerinin ortaya çıkarılması onların gelecekte doğru ekonomik katkılar sağlamalarının bir yoludur. Bu eğitimler girişimcilik temel bilgilerinin yerleşmesini sağladığı gibi çocukların kariyer planlamalarında da etkili rol oynamaktadır. Aynı zamanda yaratıcılıklarının gelişmesini, farklı iş modellerini öğrenmelerini, özgün problem çözme tekniklerini geliştirmelerini sağlamaktadır. Girişimci Çocuk Atölyesi girişimcilik eko sistemine çocuk girişimci adaylarını kazandırdiği gibi iletişim becerilerini de geliştirmektedir. Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi ve LİYAKAT Proje Komitesi Başkanı Doç.Dr. Egin Deniz Eriş tarafından kurgulanan eğitim modülü kapsamında; 8-12 yaş arasındaki çocukların katılımı ile interaktif olarak gerçekleştirilmekte ve sonucunda da çocukların yarattığı iş fikirleri proje pazarında yer almaktadır. Üç yıldır İzmir başta olmak üzere farklı illerde, farklı okullardan, farklı sosyo kültürel ve ekonomik alt yapıya sahip yüzden fazla çocuk ile yapılan eğitimler sonucunda birbirinden farklı iş fikirleri ortaya çıktı. Bundan sonraki amacımız hem atölye çalışmalarına ülkemizin farklı illerinde devam etmek hem de çocuklardan gelen yaratıcı iş fikirlerinin hayata geçirilmesini sağlamak.’