Gömünce geçmiyor! Güngör elektrik!

Ali EYCE

İzmir'in Kınık ilçesinde geçtiğimiz haftalarda yaptığımız keşif, araştırma ve incelemenin bir çok sonucu olduğu gibi bir çok da haberi oldu.

Bunlardan birisi de merkezi Ankara'da bulunan Güngör Elektrik'in katı atık maddesinden elektrik enerjisi üretme fabrikasıyla ilgiliydi.

Elektrik fabrikasında elektrik enerjisi için yakılan katı maddelerin atıklarının doğanın içine, derenin kıyısına rastgele ve izinsiz olarak döküldüğünü tespit ettik.

Fotoğrafladık, videosunu çektik!

Çevre katliamının haber kayıtlarını tamamladık.

Habercilik ilkesi gereği Güngör Elektrik'in Ankara'da bulunan merkezine ulaştık.

İzmir'in Kınık ilçesindeki fabrikadan çevre katliamı yapılan durumu kendilerine izah edip, habercilik ilkesi gereği durumla ilgili açıklamalarını istedik.

Güngör Elektrik Başkan Vekili Atakan Kutluk, gayet anlayışlı ve nazik anlatımla öncelikle çevre haberciliğimizden dolayı ve çevreye karşı gösterdiğimiz hassasiyetten dolayı Medya Ege olarak bizlere teşekkür etti.

Bu teşekkürü; konu çevre, hayvan, kadın, çocuk olunca her zaman kamuoyunda aldığımız güçle orantılı olarak aldığımız için, biz de aynı nezaketle teşekküre teşekkür ettik.

Kutluk bey, fabrikalarında böyle bir şeyin yapıldığına ihtimal vermediğini söyleyince konuşma devam ederken, fabrikalarının çevre katliamına ait fotoğraf ve video görüntülerine de herkes kadar bilgi sahibi olmaya hakkı olduğunu düşünerek gönderimde bulunduk.

Güngör Elektrik Başkan Vekili Atakan Kutluk, "Fabrikamızda böyle bir uygulamanın olduğunu bilmiyorduk. Hemen inceleme yapıp, gerekli talimatları verip, çevreye atılan ve çevre katliamı yapılan alanda bulunan, kendilerine ait bütün atıkları kaldıracağız" dedi.

Bu teşekkürü ve bu güzel, sorumluluk taşıyan cevabı da haber haline getirmek, çevreye karşı duyarlılığın artması anlamında önemliydi, yaptık.

Aradan günler geçtikten sonra Kınık'a başka bir konunun araştırması için gittiğimizde Güngör Elektrik Başkan Vekili Atakan Kutluk'un talimat verip vermediğini, talimatının gereğinin yapılıp yapılmadığını, çevreye atılan katı atıkların alınıp alınmadığını kontrol ettik.

Çevre, Şehircilik ve İklim Müdürlüğü personeli değiliz, onların yapması gereken denetimleri çevreye karşı sorumluluk bilincinde yapıyoruz.

Kontrol yapıldı!

Gözlerimize inanamadık!

Kibarca teşekkür eden, konunun önemini anlayan Kutluk bey, Kınık'daki fabrikalarına nasıl bir talimat verdi bilemiyoruz ama fabrikadan gelen kepçe, fabrikaların çevreye atılan atıklarını, üzerlerine toprak dökerek gömüyordu.

Çevre katliamının üstü örtülüyordu!

Onu da tespit ettik, kayıtlarımıza aldık, haberimizi yaptık!

Gerisi artık bu ülkede, bu şehirde çevreyi korumakla yükümlü, sorumlu ve görevlilerin.

Varsa tabi!

Vesselam!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.