Türkiye’nin sosyal girişimlerinden BlindLook, geliştirdiği ses simülasyonu teknolojilerini kullanarak ürün ve hizmetlerini görme engelsiz hale getiren şirketleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel düzenlediği etkinlikte bir araya getirdi. Zorlu PSM’de gerçekleştirilen ve EyeBrand Ceremony adı verilen etkinlik kapsamında “Görme Engelsiz Markalar Ödülleri” dağıtıldı. Etkinlik vesilesiyle açıklama yapan BlindLook Kurucularından Sadriye Görece, “Görme engellilerin, sunulan tüm ürün ve hizmetleri eşit ve özgürce kullanabilmesi için teknolojik ve kalıcı çözümler üretiyoruz. Bu yolda bize eşlik eden tüm partnerlerimizi tek bir sahnede buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Tüm markaların görme engelsiz olacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.
Kolektif bir çabayla dünyayı engelsiz kılacağız
EyeBrand etkinliğinde finanstan teknolojiye, kişisel bakımdan ulaşıma, sağlıktan e-ticarete birçok sektörden katılımcının bir araya geldiğini belirten BlindLook Kurucularından Cihat Ersin Aydın ise şunları söyledi: “BlindLook olarak 2019’dan bu yana ses odaklı teknolojik altyapıyla geliştirdiğimiz ürünlerimizle görme engelli bireylerin hayal ettikleri her anı eşit ve özgürce yaşayabilmeleri bizim için çok kıymetli. Bu yüzden ürün ve hizmetlerini görme engelsiz hale getiren hem destekçimiz hem de partnerimiz olan markalarla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bir araya gelmek bizi çok mutlu etti. Eşit ve engelsiz dünya için çalışırken, böylesine güçlü ve hayalimize inanan partnerlerimiz olduğu için çok şanslı hissediyoruz. Kolektif bir çabayla bir gün dünyayı engelsiz kılacağımıza inanıyoruz.”
İki yılda 250 bin görme engelliye özgür bir dünya yarattık
Dünya üzerindeki görme engelli nüfusun her geçen gün arttığını aktaran Cihat Ersin Aydın, “EyeBrand sertifikamızla görme engelli vatandaşlarımız için çıktığımız bu yolculukta önce şirketleri sonra ise sektörleri ailemize katarak büyük bir dönüşümün öncüsü olduk. Sadece 2020 yılında 20’den fazla markayla işbirliği gerçekleştirdik ve bu sayede engelli bireylere sunduğumuz hizmetleri de genişletebildik. Bu süreçte 250 bin görme engellinin hayatına doğrudan dokunduk. Gelecekte ise teknolojinin gücüyle görme engelliler için daha büyük bir işitsel özgürlük ağı yaratmak istiyoruz. Her bir görme engelli kişinin hayatta özgürce hareket edebildiği güne kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.