Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırma Önergesinde, Türkiye’de KOBİ’lerin üretken yapıdan, taşeron görevi üstlenen fason yapıya doğru dönüştüğünü ifade etti.
KÜRESELLEŞMENİN ETKİLERİ
Küreselleşme süreciyle birlikte, ülkemizde özellikle sanayi alanında bir takım değişmelerin yaşandığına dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu değişiklikten olumsuz yönde etkilenen KOBİ sektörünün tüm yönleriyle ele alınıp hangi noktaya doğru yöneldiğinin incelenmesi gerektiğini vurguladı.
KOBİ’LER İÇİN YENİ DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR
Yapılacak incelemeler sonucunda, sorunların belirlenmesi ve KOBİ’lere gereken katkı ve düzenlemelerin sağlanması için yasal düzenlemelerde bulunulmasının kaçınılmaz olduğunu anlatan Ömer Fethi Gürer, “KOBİ sektörünün pazarlama, öz kaynak, nitelikli iş gücü, tedarik ve kredi sorunları ayrı ayrı araştırılması gereken durumdur. Bu sorunlar özünde KOBİ’lerin temel sorunlarıdır. KOBİ’lerin ülkemizi kalkınmasında geçmişteki katkıları gözetilerek gelecek adına yararlı çalışmalar yapmak KOBİ’lere can suyu vermek olacaktır. Keza sanayileşmede üstlendikleri rolün de çok önemli olduğu unutulmamalıdır” açıklamasında bulundu.
SORUNLAR HER YÖNÜYLE ARAŞTIRILMALI
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırma Önergesinde şu ifadelere yer verdi: “İşsizliğin aşılmasında KOBİ’ler ciddi yarar sağlayacak işletmelerdir. KOBİ’lerin işgücü potansiyelinin araştırılması, ithalat ve ihracat durumları, AR-GE ve inovasyondaki yeri, güçlü ve zayıf yönleri, mevzuatlarında varsa yetersizlikler, Meclis Araştırması ile alınacak konu başlıklarıdır. Dünya örnekleri dikkate alınarak KOBİ’lerin değerlendirilmesi de sağlanabilir. KOBİ’ler katma değer, yatırım, kredi, teşvik ve destekler yönüyle de araştırılmalıdır. “