Medical Park İzmir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Baysal, bitter çikolatanın erken doğum riskini azalttığını söyleyerek hamilelerin haftada 3-4 kez bitter çikolata tüketmelerini önemli olduğunu açıkladı.
Baysal Kalp ve damar sağlığından cilt güzelliğine kadar vücuda birçok fayda sağlayan bitter çikolata, kalsiyum, magnezyum ve potasyum bakımından da oldukça zengin bir besin olarak biliniyor. Hamilelikte artan mineral ihtiyacını karşılamaya yardımcı olan bu besinin doğal bir ağrı kesici olduğunu ifade eden Baysal, "Bitter çikolata, hamilelerde kan basıncını dengeleyerek kan şekeri ve karaciğer enzimlerinde olumlu etki yapıyor. Hamileliğe bağlı demir eksikliğinde de tüketilmesini tavsiye ediyoruz" dedi.
Fatma Baysal, "Bitter yemek, preeklampsi olarak bilinen ve erken doğuma neden olan sağlık sorununun yaşanma riskini azaltıyor. Gebelik şekeri olmayan gebe bireyler aşırıya kaçmadan bitter çikolatayı rahatlıkla tüketebilir. Haftada birkaç kez 20 gram (2 kırık parça) yemek yeterli olacaktır. Özellikle yüksek kakao ve az şeker içeren bitterler tercih edilmelidir. Bitter çikolata, yoğun tadı ile artan tatlı ihtiyacını da bastırır" diye konuştu.
"Sağlık için faydalı"
Bitter çikolatanın sağlığa önemli faydaları olduğunu ifade eden Baysal, "Bitter çikolata, birçok enzimin salgılanmasını tetikleyerek vücuda zindelik kazandırır. İçerdiği flavonoidler ile kalp damar sağlığını koruyucu etki yapar. Kan sulandırıcı olduğu bilinmektedir. Yaşlanma geciktirici etkisi nedeniyle kakao tüketilmesi veya kakao yağının kullanılması önerilmektedir" dedi