Rotary 2440. Bölge Federasyonu, gerçek gıda seminerlerinin üçüncüsünde hayatın sürdürülebilirliği adına gerçek gıda tüketmenin ne kadar önemli olduğuna vurgu yapıldı. Bölgede bu dönem kurulan Gerçek Gıda Komitesinin bölgeye bağlı 67 kulübün bu alanda çalışmalar yapmaları konusunda seminerler ve bilgilendirme toplantıları organize eden komite doğal, ilaçsız, hormonsuz ve işlenmemiş gıdaların insan sağlığı üzerindeki etkileri üzerine bilgiler vermeye sürdürüyor.
Bir araştırma şirketinin yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre 2050 yılında dünya nüfusunun 10 milyardan fazla olacağını ve bunun anlamının da yüzde 60’dan fazla üretim yapılması gerektiğini gösterdiğini dile getiren Ziraat Mühendisi Şengül Kavasoğlu, “Biyolojik çeşitlilik ne kadar fazlaysa insan sağlığı da o oranda iyi oluyor. Yani neyi yiyorsak O’yuz aslında… Mevsimsel beslenme, geleneksel mutfağımız bizim olmazsa olmazlarımızdan olmalı. Mevsiminde sağlığa uygun olarak yetiştirilmiş, geleneksel ve ev yapımı ürünler tüketmeliyiz.” açıklamasında bulundu.
AB tarafından tescilli coğrafi işaret almış ürünlerin önemi hakkında da bilgiler veren Kavasoğlu, “Türkiye biyoçeşitliklik açısından son derece zengin bir ülke ve coğrafi işaret alma konusunun üzerine düşmeli. Atalık tohumlar şu anda elden ele dolaşıyor, eskiden gelinlik kızların çeyiz sandıklarında olurdu. Tarım topraklarının düzelmesi, atalık tohumlarla üretim yapılması ve her vatandaşın doğal ürünlere ulaşabileceği fiyatlar oluşması için çalışmalar yürütülmeli. Kent balkon bahçeciliği geliştirilmeli. Hiçbir gıda çöp değildir tüketeceğimiz kadar alıp olası durumda çöpe giden gıdaların dönüşümü ile ilgili çalışmalar yürütülmeli. Tüm bu konularda gerek yapılan çalışmalar gerek medya desteği ile halkı bilinçlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.