Koordinatörlük görevlisi Özlem Soytürk tarafından Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda öğrencilere, ERASMUS+ Öğrenim hareketliliği, staj hareketliliği, başvuru takvimi, anlaşmalı üniversiteler ile Erasmus+ Birim Koordinatörleri listesi başlıklarında bilgi verildi.
Karşılıksız destek
Program ülkelerindeki yararlanıcıların, dünyanın herhangi bir yerindeki yükseköğretim kurumlarında eğitim alma ve ders verme fırsatına sahip olduklarını kaydeden Özlem Soytürk, “Erasmus Programı yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir programıdır. Sunulan hareketlilik olanağı ile katılımcılar değişik kültürleri tanıyıp, kendi kültürlerini tanıtma fırsatı bulurlar. Yabancı dillerini geliştirip, kariyer planlamalarında gelişmeler ve mesleki deneyimler kazanabilirler. Bu sayede Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak proje üretip, kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlanmaktadır.” dedi.
“Akademik Başarı Puanı artı Dil puanı eşittir Erasmus Puanı”
“Erasmus Proğramı kapsamında başvurular, izlenecek yollar, sınavlar, program öncesi ve sonrası yapılması gerekenler kısacası süreçteki tüm aşamalar için Dış İlişkiler Koordinatörlüğü olarak rehberlik etmekteyiz.” diye konuşan Soytürk, programla ilgili şu bilgileri aktardı: “Öğrenim Hareketliliği, anlaşmalı olduğumuz üniversiteler ile gerçekleşebilirken, Staj Hareketliliği öğrencinin bölümü ile ilgili herhangi bir kurum veya kuruluşta gerçekleşebilmektedir. Öğrencilerimiz, akademik başarı puanı ve dil puanı ölçütünü sağladıkları takdirde, oluşan Erasmus Puanı ile kontenjanlar dahilinde sıralamaya girerek; yurt dışında öğrenim görme ve staj yapma fırsatına sahip olabilmektedir. 22 Mart 2018 ise son başvuru tarihi.” dedi.