Dokunulmazlıkların kaldırılması teklifinin meclisten geçmesiyle birlikte HDP'de bir panik havası oluşmaya başladı.
HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, çok sayıda HDP'li milletvekili ile Mecliste gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Yüksekdağ, bugün zorlu, yoğun ve tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, bu kavşaktan başı dik geçenler ve oluşturduğu otoriter siyaseti güçlendirerek geçtiğini sananların olduğunu savundu.
Yüksekdağ, halkın seçme ve seçilme hakkına darbe yapıldığını ileri sürerek, oylama sonuçlarını demokratik görmelerinin ve kabul etmelerinin beklenemeyeceğini, yaşanan sürecin demokratik olmadığını söyledi.
"İFADEMİZİ ALMAK İSTEYENLER BİZİ ZORLA GÖTÜRECEK"
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ise oylama sonrasında değerlendirme yaptıklarını, hiçbir arkadaşlarının ifade vermek üzere mahkeme veya savcılıkların davetine gönüllü olarak gitmeyeceğini açıkladı.
Demirtaş, CHP'li milletvekillerinin ilk turda da "evet" oyu verdiklerini, kararın CHP'nin kurumsal desteği ile gerçekleştiğini ve zorla tutuklanan her arkadaşlarının doğrudan CHP'nin desteği ile bu uygulamaya maruz kalacaklarını ve CHP'nin ana muhalefet partisi olmaktan çıktığını savundu.
Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunacaklarını belirten Demirtaş, başvuru için 110 milletvekilinin imzasını bulmaya çalışacaklarını söyledi.