Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından geçtiğimiz 2 yıldır her yılbaşında başlatılan “Dolsa da Yesek” kampanyası bu yılbaşında da devam ediyor. Yılbaşında hindiye alternatif Oğlak Dolması öneren Ankaralı küçükbaş hayvan yetiştiricileri, her yıl farklı çalışmalarla yarattıkları farkındalığa bu yıl reklam filmi de ekledi. Yetiştiriciler, "Dolsa da Yesek" sloganının yanı sıra birlik, beraberlik ve yerel değerleri vurgulamak adına bu yıl "Türkiye Sofrası Oğlak Dolması" sloganı ile yılbaşını karşılıyor.
Yeni yılda barış ve birliktelik mesajı veren Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, kampanya ile ilgili, "Yılbaşında genelde akla hindi gelir. Biz, 3 yıl önce başlattığımız 'Hindiye alternatif Oğlak Dolması' kampanyamızı bu yıl da devam ettiriyoruz. Olumlu geri dönüşler alıyoruz, insanlar bizleri arayıp 'Nasıl Oğlak Dolması yiyebiliriz' diye soruyor" açıklamasında bulundu.
HEM SAĞLIKLI HEM LEZİZ
Oğlak etinin, lezzetli ve ekonomik olmasının yanı sıra sağlıklı olduğunu da dile getiren Başkan Kılınç, "Oğlak Dolması, hem küçük hem lezzetli hem de sağlıklı olması sebebiyle insanlar tarafından tercih ediliyor. Bu yıl da 'Yılbaşında Oğlak Eti tüketin' diyoruz. 'Oğlak Dolması'yla yeni yıla girin' diyoruz. 'Dolsa da Yesek' diyoruz. Oğlak, tamamen meradan beslenen bir hayvan. Eti tescil edilmemiş organik bir et diyebiliriz. Kemiğiyle pişen bir et olduğundan kemikteki bazı maddeler de pişme sırasında ete geçiyor. Bu da çocuklarımızın kemik yapısında, büyümesinde önemli. Yağ oranı az, diyet eti olarak kullanılabilir. İnsanlar, oğlak eti yiyerek zayıflayabilir. B12 açısından da çok zengin, cilde parlaklık verir ve daha bir sürü sayabileceğimiz faydası var. Yılbaşında kampanyamızı yoğunlaştırıyoruz ama biz yılın her döneminde insanların Oğlak Dolması yemesini tavsiye ediyoruz. 'Türkiye Sofrası Oğlak Dolması' da yeni sloganımız" ifadelerine yer verdi.
İSTEYEN RESTAURANTTA İSTEYEN EVİNDE YİYECEK
Menülerinde 2 yıl önce Oğlak Dolması ekleyen Ankaralı zincir restoran işletmecisi Şeyhmus Ulusoy da, günde 8-10 adet aralığında Oğlak Dolması sattıklarını, geçtiğimiz yılbaşında gelen yoğun talebin bu yıl da olacağına inandıklarını dile getirdi. İsteyen müşterilere evlere servis de yaptıklarını anlatan Ulusoy, 1 Oğlak Dolması'nın 15-20 kişiye yettiğini ve bu yönüyle ekonomik olduğunu da dile getirdi.