HORECA’da gastronomi fırtınası esti

HORECA Fair-Uluslararası Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı sektörün satın alma yetkisine sahip exclusive şeflerini aynı çatı altında bir araya getirdi.

HORECA Fair-Uluslararası Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı'nın ilk gününe İzmir Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen “Yeni Keşifler ve Yeni Lezzetler” sunumu damga vurdu. Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği (KUPAD) Başkanı Aydın Sürer ise mutfak tüyoları verdi. Yemek yaparken “cesur” olmak gerektiğini belirten Sürer "Her yemeğin bir reçetesi var. Reçetelere güvenin, ölçülerine uygun yemek yapın ancak vizyonunuzu geliştirmeyi, yeniliklere açık olmayı ve kendi tarzınızı ortaya koymayı da unutmayın. Küçük dokunuşlar yemeklerde fark yaratır. Mutfakta denemekten korkmayın, dağarcığınızı genişletin. En önemlisi de büyük bir aşkla yemek yapın, aşkla yapın ki lezzetine doyum olmasın” dedi.

YENİ KAPILAR AÇILDI

Öte yandan dört gün boyunca sürecek olan fuar ilk günden turizm sektörünün yol haritasını belirledi. Sektöre hakim güçlü sivil toplum kuruluşlarınca desteklenen fuar, sektörde faaliyet gösteren dev firmaların yanı sıra Avrupa, Balkanlar, Türki Cumhuriyetler ve Orta doğu ülkelerinin aralarında bulunduğu 25 ülkeden 300’ün üzerinde satın alma yetkilisini ağırladı. Turizm sezonu öncesi nihai satın alma kararlarınının verildiği HORECA Fuarı, alım heyetleri ve ikili görüşmelere zemin oluşturarak katılımcı firmaların ihracata yönelik satış ve bağlantılarının artmasına da olanak sağladı. Gün boyunca dolup taşan ikili görüşme alanında yeni anlaşmaların kapılar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri