HUKUKTA ÇİFTE STANDART OLMAZ

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray son KHK mağduru olduklarını iddia edenlerin sorunlarını meclise taşıdı.

Olağanüstü Hal sürecinde çıkarılan KHK’larda yaşanan ağır mağduriyetlere dikkat çeken Çıray, ortaya çıkan manzaranın ağır hukuki ihlallerle tam bir zulüm tablosuna  dönüşmemesi gerektiğini vurguladı. Çıray  23 Ocak 2017’de çıkarılan son dört KHK’yla birlikte doğrudan kapatılan kurum sayısının toplamda 1112’ye ulaştığını ifade etti. 

Çıray açıklamasına bu sayılara KHK’lar vasıtasıyla yayınlarına son verilen medya kuruluşları dahil değil diyerek devam etti. Rakamların Türk medyasının darbeler dâhil hiçbir dönemde bu kadar ağır bir tırpan yemediğini ortaya koyduğunu vurgulayan Çıray, şu ana kadar 16 televizyon, 24 radyo kanalı, 62 gazete ve 5 haber ajansı olmak üzere toplam 154 medya  kuruluşunun yayın hayatına son verildiğini belirtti ve Biz kimsenin haklı veya haksız olduğunu bilemeyiz, ona yargı karar verecektir. Ancak FETÖ ile mücadele ederken isteğimiz adaletin hızlı işlemesidir. Adalet çifte standart kabul etmez,” diye devam etti.

Konunun bir sosyal trajediye dönüşmemesi gereğinin altını çizen Aytun Çıray, mağduriyet iddialarının ulaştığı vahim boyutları sorgulamanın Türk Milletinin bir temsilcisi olarak kendisi ve iktidar partisi dahil tüm milletvekilleri için bir göreve dönüştüğünü ifade etti. Çıray süren KHK’ların Olağanüstü Halin uzatılacağı düşüncesini uyandırdığına dikkat çekerek, “bu çerçevede Türkiye Olağanüstü Hal kâbusuna mahkûm edilmemelidir,” dedi. 

Bu ve ilgili diğer soruların muhatabının Başbakan Binali Yıldırım olduğunu söyleyen Çıray, Meclis Başkanlığı vasıtasıyla Binali Yıldırım’dan şu soruların cevaplarını istedi.

* 23 Ocak 2017 Pazartesi günü Resmi Gazete’de yayınlanan 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin iii. maddesi i. fıkrasına göre; “Komisyon, bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl süreyle görev yapar. Bakanlar Kurulu, gerek görmesi halinde bu süreyi bitiminden itibaren birer yıllık sürelerle uzatabilir.” ifadesi bulunmaktadır. Bu durumda Hükümetiniz  OHAL süresinin en az  iki yıl mı süreceğini öngörmektedir? 

*   İşlerinden ve malvarlıklarından oldukları için FETÖ mağduru olduğunu iddia eden binlerce kişinin şikâyet ve varsa mağduriyetlerini önlemek için 685 Sayılı KHK ile kurulan “Olağanüstü Hal İşlemleri Komisyonu” yedi üyeden oluşuyor. Adı geçen komisyona binlerce başvuru yapılması beklendiğine göre komisyonun başvuruları sağlıklı bir şekilde incelemesi mümkün müdür?

*   Basına yansıyan bilgilere göre Bank Asya’dan zaruri nedenlerle işlem yaptıranlar bile mağdur olurken, aynı bankadan binlerce lira kredi alanlar serbestçe gezmekte, geçmişte FETÖ propagandası yapmalarına rağmen haklarında işlem yapılmamaktadır. Basın, iş ve siyaset dünyasının hangi önemli isimleri Bank Asya’dan kaç para kredi almışlar veya kaç para yatırmışlardır?

GENELKURMAY BAŞKANI HAKKINDA İŞLEM YAPACAK MISINIZ?

*  Hain FETÖ kalkışmasında içinde bulunduğum  “Temmuz Darbe Kalkışmasını Bütün Yönleri İle Araştırmakla Görevli” komisyona bilgi vermeye gelmeyen Genelkurmay Başkanı Komisyon’un Ak Partili üyelerince kendisine yöneltilen sorulara da cevap vermemiştir. İlgili memur doğrudan size bağlıdır. Kalkışma günü görevini ihmal ettiğine dair çok güçlü karineler bulunan bu şahsı görevden alıp hakkında soruşturma ve dava açmayı düşünmüyor musunuz? Benzeri kişiler hakkında hiçbir işlem yapmamanız halinde bu durum hakkında işlem yapılan ve mağdur olduklarını iddia edenleri nasıl etkileyecektir? 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri