İki yıla yakın bir süredir Suudi Arabistan'ın liderliğindeki bir Arap koalisyonu ve İran'a bağlı Husiler hareketi arasında gerçekleşen savaşta milyonlarca Yemenlinin durumu daha da kötüleşti.
Mart 2015'te çatışmalar başlamadan önce bile, Yemen onlarca yıldır yoksulluğun ve iç savaşın getirdiği yaygın açlıkla birlikte insani bir kriz yaşıyordu.
Birleşmiş Milletler'in aktardığına göre Yemen'deki 28 milyon insanın yarısı civarında gıda güvencezisliği ve 7 milyonunda da bir sonraki yemeklerini nereden bulacaklarının düşüncesi var.
Yemen, İran destekli Husilerin ülkenin başkenti Sanaa'da yönetimi ele geçirdiği Mart 2015'te iç savaşa girdi. Kısa süre sonra, Suudi liderliğindeki Ortadoğu devletleri koalisyonu, sürülmüş hükümetin talebi üzerine bir seferberlik başlattı.
10 binden fazla insan öldürüldü. 37 bine yakını ise savaş sırasında yaralandı.
BBC'ye konuşan MCGoldrick savaşın korkunç sonuçlarını "Aileler artık çocuklarını besleyemiyor. Hasta çocuklarını tedavi ettiremiyor." sözleriyle aktardı.
Uluslararası Af Örgütü Birleşik Krallık Direktörü Oliver Sprague şunları söyledi: "İngiltere, Yemen'de yaşananlardan dolayı sorumluluğu reddedemeyecek. Suudi Arabistan'a yaptığımız muazzam silah satışlarıyla Suudi liderliğindeki askeri koalisyonun ayrım gözetmeden Yemenlilerin evlerini, hastaneleri ve okullarını bombalamasından dolayı derinden üzüntülüyüz.."
Sprague sözlerine şöyle devam etti; "Daha bu hafta Theresa May ve Boris Johnson İngiltere'nin Suudi Arabistan'ı silahlandırmasını haklı göstermeye çalıştılar. Bu utanç verici."