İÇLİ KÖFTE

Bircan Turgul Yörümez

Malzemeler..

Yarım kilogram ince bulgur

Yarım kilogram yarma irmik

Tuz,kişniş(dövülmüş)
 
İç Malzemeleri..

4 büyük baş sotelenmiş kurusoğan
Yarım kilogram yarma irmik
Yarım kilogram kuzu kıyma
yarım demet maydanoz
karabiber,yeni bahar

HAZIRLANIŞI

Soğanları yağda öldürelim,kıymayı ilave edip kavuralım,Maydanoz,tuz,karabiber ve yenibaharı ilave edip soğumaya bırakalım

Dış malzemeleri bir tepside 4 saat ıslatıp bekleyelim.Daha sonra iyice yoğuralım,Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alıp  içleri harcımızı koyacak şekilde açalım,kıymalı harcı koyup kapatalım. Tuz ve az yağ ilave edilen suda 10-15 dakika kaynatalım yüzeye çıkan köftelerimizi servis tabağına çıkaralım....Afiyet Olsun 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.