Malzemeler..
Yarım kilogram ince bulgur
Yarım kilogram yarma irmik
Tuz,kişniş(dövülmüş)
İç Malzemeleri..
4 büyük baş sotelenmiş kurusoğan
Yarım kilogram yarma irmik
Yarım kilogram kuzu kıyma
yarım demet maydanoz
karabiber,yeni bahar
HAZIRLANIŞI
Soğanları yağda öldürelim,kıymayı ilave edip kavuralım,Maydanoz,tuz,karabiber ve yenibaharı ilave edip soğumaya bırakalım
Dış malzemeleri bir tepside 4 saat ıslatıp bekleyelim.Daha sonra iyice yoğuralım,Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alıp içleri harcımızı koyacak şekilde açalım,kıymalı harcı koyup kapatalım. Tuz ve az yağ ilave edilen suda 10-15 dakika kaynatalım yüzeye çıkan köftelerimizi servis tabağına çıkaralım....Afiyet Olsun