Kuşburnu marmeladı evde yapıldığında sağlık açısından oldukça faydalıdır. Kuşburnu C vitamini bakımından güçlü bir meyvedir. Özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcıdır. Özellikle kışın düşen bağışıklık sistemini kuşburnu marmeladı ile yükseltebilir hastalıklara yakalanma riskinizi en aza indirebilirsiniz. Kuşburnu marmeladına şeker yerine kuru üzüm ekleyip daha sağlıklı hale getirebilmeniz mümkün olacaktır. Kuşburnu marmeladı nasıl yapılır sorusunun cevabını henüz bilmiyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz kuşburnu marmeladı tarifine göz atabilirsiniz.
Kuşburnu marmeladı nasıl yapılır?
Malzemeler
- 2 su bardağı kuşburnu.
- 1 su bardağı kuru üzüm.
- 4 su bardağına yakın su.
- 2,3 damla limon suyu.
Kuşburnu marmeladı nasıl yapılır?
1. Adım: Kuşburnunun sap kısımlarını temizleyelim güzelce yıkayalım ve tencereye su üzüm kuşburnunu koyalım.
2. Adım: Kuşburnu ve üzüm iyice yumuşayana kadar pişirelim su yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.
3. Adım: Daha sonra tencerenin dibinde biraz su kalınca ince delikli süzgece koyalım ve elimizle iyice ezelim kuşburnunun içinde küçük dikenler var eldiven giyerek ovabilirsiniz.
4. adım: İyice ezdikten sonra süzgeçten de geçirelim ve limon suyunu da ekleyerek tencerede altı kısık ateşte biraz koyulaşana kadar karıştırarak 3-4 dakika daha pişirelim ve ocak’tan alalım.
Kuşburnu marmeladı nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrendiğimize göre kuşburnu marmeladının faydalarını açıklayabiliriz.
- Kuşburnu içerisinde bol miktarda C vitamini bulundurur. Dolayısıyla şekersiz bir şekilde pişen kuşburnu marmeladı sağlık açısından oldukça faydalıdır. Zengin C vitamini içeriği sayesinde bağışıklığı güçlendirerek hastalıklardan korur.
- Vücuttaki yorgunluk ve bitkinliği engeller.
- Kuşburnu marmeladı selülit oluşumunu engeller.
- Kan şekerini düşürerek şeker hastalığına faydalıdır.
- Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir. Ayrıca kuşburnu marmeladı faydaları sayesinde idrar söktürücüdür.
- Eklem kireçlenmesi ve romatizma ağrılarının giderilmesinde şifalıdır.