İlçe Başkanı Uluçam'dan Çeşme Belediyesi'ne tepki!

MHP Çeşme İlçe Başkanı Galip Uluçam, Çeşme Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihaleyi İstanbul merkezli bir firmanın almasına sert tepki gösterdi. Uluçam, "Çeşme İstanbul'dan değil, Çeşme'den yönetilir" dedi.

Çeşme Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “2025 Yılı İlçe Genelinde Sathi Kaplama ve Parke, Oluk, Bordür Onarım ve Yapım İşi” ihalesi, Çeşme kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çeşme İlçe Teşkilatı, ihale sürecine ve sonucuna sert tepki gösterdi. MHP Çeşme İlçe Teşkilatı Başkanı Galip Uluçam, özellikle yüksek teklif veren İstanbul merkezli bir firmanın ihaleyi kazanmasını eleştirerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

94 MİLYON TL’LİK TEKLİF TARTIŞMA YARATTI

13 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirilen ihalede toplam sekiz firma teklif sundu. İhale, “puanlama usulü” yöntemiyle değerlendirildi ve fiyatın yanı sıra “fiyat dışı unsurlar” da dikkate alındı. Ancak sonuç olarak, 94.662.000 TL teklif veren Rozak İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ihaleyi kazandı.

MHP Çeşme İlçe Teşkilatı Başkanı Galip Uluçam, bu durumu eleştirerek “37 milyon TL’den başlayan ve 72 milyon TL’ye kadar çıkan düşük maliyetli teklifler varken, nasıl oluyor da 94 milyon TL teklif eden firma seçiliyor? Bu karar, Çeşme halkının alın terine ve emeğine ihanettir!” dedi.

Uluçam, açıklamasında, kazanan firmanın İstanbul merkezli olduğuna dikkat çekerek, bu durumun Çeşme halkına zarar verdiğini vurguladı. MHP, puanlama sistemi üzerinden yapılan ihalelerin “adrese teslim” şekilde belirli firmalara yönlendirildiğini savundu.

Uluçam şu ifadeleri kullandı:

“Puanlama sistemiyle İstanbul merkezli firmalara teslim edilen işler, Çeşmeli esnafa ve yerel işletmelere büyük zarar veriyor. Çeşme halkının vergileriyle maliyeti yaklaşık 38.5 milyon TL olan bir iş, 94 milyon TL’ye ihale ediliyor. Bu, halkın parasını gasp etmektir! Çeşme İstanbul’dan değil, Çeşme’den yönetilmeli!”

YEREL FİRMALAR MAĞDUR OLDU

Uluçam, ihalenin ekonomik açıdan en avantajlı teklifi sunan firmalara verilmesi gerektiğini ifade etti. Düşük maliyetli tekliflerin değerlendirme dışı bırakıldığını ve bunun yerel firmaların mağduriyetine yol açtığını belirterek, 37 milyon TL, 38 milyon TL ve 43 milyon TL gibi teklifler dikkate alınmazken, 94 milyon TL’lik teklifin kazandırıldığını vurguladı.

MALİYET HESAPLAMASI DİKKAT ÇEKİYOR

Uluçam, işin gerçek maliyetinin yaklaşık 38.5 milyon TL olduğu ve bu rakamın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın birim fiyatlarına göre hesaplandığını belirtti. Buna rağmen, ihalenin 94 milyon TL gibi yüksek bir bedelle sonuçlanmasının, Çeşme Belediyesi’nin kaynaklarını verimsiz kullandığını gösterdiğini söyledi.

“ÇEŞME HALKININ KAYNAKLARI HEBA EDİLİYOR”

Uluçam açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Çeşme halkının emeği ve alın teri İstanbul merkezli firmalara yedirilmemeli. Bu puanlama sistemi adı altında yapılan oyunlar, halkın parasının heba edilmesine neden oluyor. Çeşme’nin kaynakları, Çeşme halkının yararına kullanılmalı.”

MHP Çeşme İlçe Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"ÇEŞME İSTANBUL'DAN MI YÖNETİLİYOR?"

"Çeşmeli Hemşehrilerimizin alın teri ve namusuyla kazanıp ödedikleri helal vergileri 'Puanlama Usulü İhale' sistemi ile adrese teslim verdikleri İstanbullu firmalara yedirmeyiz yedirmeyeceğiz!

Puanlama usulü ihalede, maliyete en yakın en düşük teklifi yani ekonomik olarak en avantajlı teklifi veren firmalara değil de puanlaması tutan firmaya vermek Çeşme halkına ihanettir, parasını gasp etmektir!

Son yapılan 'Sathi Kaplama ve Parke, Oluk, Bordür Onarım ve Yapım' işini;

37 Milyon TL

38 Milyon TL

43 Milyon TL

47 Milyon TL

48 Milyon TL

70 Milyon TL

72 Milyon TL

DEĞİL!

94 MİLYON 600 bin TÜRK LİRASI teklifi veren bir firmaya 'puan oyunuyla' vermek vicdanen, ahlaken Çeşme halkına büyük bir ihanettir.

Daha yeni 38 milyon TL muhammen bedel ile satışa sunulacak Çeşmeli hemşehrilerimize ait olan araziyi satıp borç kapatmaya çalışacağınıza yaklaşık 38.5 milyon TL (İhaledeki yapılacak işlerin poz açıklamalarını kullanarak; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın yayınladığı birim fiyatlara göre çıkardığımız maliyet 38.500.000 TL’dir.) Maliyeti olan bir işi 99 milyon maliyetli gösterip, 94 milyona adrese teslim yapmayın ve Çeşmelinin alın terini çarçur etmeyin!

ÇEŞME; İstanbul'dan değil, Çeşme'den yönetilir.."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri