İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (İZROMDER), Çalışma Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Başkanlığı'nın desteği ile yürüttüğü “İlle de Bir İş Olsun” projesinin açılışı 22 Aralık Perşembe günü Hilton Oteli'nde düzenlenecek toplantıyla yapılacak.
İŞSİZLİK KANGRENE DÖNMÜŞ DURUMDA
Projenin açılış toplantısı ve proje hakkında bilgi veren İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İZROMDER) Başkanı Abdullah Cıstır, proje ekibi olarak açılış toplantısını gerçekleştirmekten dolayı büyük heyecan ve mutluluk duyduklarını söyledi.
Sosyal sorumluluk bilinciyleyaşama geçirdikleri, “İlle de Bir İş Olsun” Projesine İzmir ve genelindeki tüm dikey ve yatay yapılanmaları destek vermeye çağırdıklarını vurgulayan Cıstır, “İzmir'de 300 bin Roman vatandaşımız yaşıyor. Birçoğu geçerli bir meslek sahibi olamadıkları için iş bulamıyor. İşsizlik, sosyal güvencesizlik ve geleceksizlik Roman nüfus arasında bir kangrene dönüşmüş durumda. Projemizle bu kangrene dönüşen sosyal yaraya bir nebze olsun çare üreteceğiz” diye konuştu.
100 KİŞİYE İŞ BAŞI EĞİTİM
Kentsel dönüşümün hızlanmasıyla birlikte bölgede çok sayıda iş makinesi operatörüne ihtiyaç duyulacağının altını çizen Cıstır, İZROMDER'in de doğacak açığı önceden görerek Roman vatandaşlara iş makinesi operatörlüğü öğreterek iş sahibi olmalarının önünü açmaya karar verdiğini dile getirdi.
Proje kapsamında 100 asil, 100 yedek olmak üzere; toplam 200 kişinin mesleki eğitim alacağını anlatan Abdullah Cıstır, “Ayrıca işverenle iş arayanların buluşturulacağı İş Kulübü kurulacak. Kariyer danışmanlığı hizmetiyle, sertifika alan 100 vatandaşımızın işgücü piyasasından faydalanmaları üzerine müracaat ve mülakat teknikleri ve kişisel gelişimle gençlerin 6 ay boyunca işbaşı eğitim almasını planlıyoruz” ifadesini kullandı.
“YURTTAŞ OLDUĞUMUZU HİSSETMEK İSTİYORUZ”
Açılış toplantısının, projelerinin kamuoyuna duyurulması ve farkındalığın sağlanması açısından oldukça önemli olduğunu ifade eden Cıstır şunları söyledi: “Pozitif ayrımıclık ya da olumlu sosyal politikalar, eşitlikçi ve eşdeğer yaklaşımlar ile Romanların bu ülkede yurttaş olduklarının hissettirilmesini bekliyoruz. Bu bağlamda projemizin açılış toplantısına tüm il dinamiklerini davet ediyor ve projelerimize katkı sunmalarını arzuluyoruz. Romanların da ülkede istahdama katılması ve ekonomiye katkı koyması anlamında yaşama geçirdiğimiz proje büyük önem taşıyor”