İskoçya'daki Heriot-Watt Üniversitesi’nden Alessandro Boccolini ve ekibi, insanların aslında olmayan bu hayalet görselleri geliştirmek için bir teknik keşfettikleri bildirildi. Boccolini, "Yeni yöntem, insanın göremediği dalga boylarını da görmesine izin verebilir. Üstelik ek bir hesaplama adımı ve bilgisayar kullanmadan, sadece ışıkla sağlanıyor." dedi.
Fizikçiler, bir görüntüyü orijinal nesneden yansıtmayan ışık yapmak için ışık kullanan bir teknikle hayalet görüntüler oluşturmanın mümkün olduğunu buldu. Teknik "hayalet" olarak adlandırılıyor ve optik teknoloji araştırmaları bunda önemli bir yer tutuyor.
Yapılandırılmış ışık alanı olan bir nesneyi aydınlatmayı ve nesneden yansıyan ışığı kaydetmeyi içeriyor. Bu arada, ikinci ışık alanı önceden tasarlanmış model kullanılarak modüle ediliyor ve detektör üzerine yansıtılıyor. dedektör, görüntüyü oluşturmak için ışığı kaydeder ve birleştiriyor. Bu yeni çabada, araştırmacılar insan gözü ve beynin, ikinci dedektörün işlevini yerine getirmek için birlikte çalışabildiğini buldu. Bu ikisi, orijinal nesneye hiç dokunmamış fotonlar tarafından oluşturulan görüntüyü görebilir.
Deney her zamanki gibi gerçekleştirildi, ancak uzamsal olarak çözünmüş detektörün kullanılması yerine, ışığın yansıtıldığı ekrana bakmak için bir insan yerleştirildi. İnsan gönüllüleri, zamanla rastgele ışıklara maruz kaldılar. Deneylerdeki görüntü, Albert Einstein'ın dilini çıkardığı ünlü fotoğraftı.
Araştırmacılar, projeksiyonların hızlandırılmasının yavaşça başladığını, ancak gönüllülerden her birinin, her bir ekran arasındaki süreyi hızlandıracak cihaz kullandıklarından, sonuçta 20 kilohertz'de görüntüyü oluşturabileceklerini bildirdi. Ayrıca, deneylerinin tamamen yeni bir insan görseli sergilediklerini ve bunun sonucunda yeni bir optik çalışma alanı açtığını söylediler.