Liderlik Okulu Kurucusu ve Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç güne erken, zinde ve keyifle başlayanların iş hayatlarında daha başarılı olduklarını ifade etti. Günün ilk çalışma saatlerinde çalışmaya nasıl başlanırsa günün kalan döneminin de öyle geçeceğini anlatan Ergenç, "Güne zinde ve keyifli başlayan çalışanların iş hayatlarında daha başarılı olduklarını söylemek mümkün. Bu nedenle güne başlarken planladığınız rutinleri tekrar gözden geçirmeniz ya da yenilemeniz, çalışma hayatınıza olumlu katkı sağlayacaktır” dedi.
Ergenç güne başlamada sizlere başarı sağlayacak 8 öneriyi şöyle anlattı;
GÜNE DAHA İYİ BAŞLAMAK İÇİN 8 ÖNERİ
Zamanından Önce İşyerinizde Olun (Minimum 15 Dakika)
İşinize zamanında başlamanız sadece patronlarınızı mutlu etmek adına yapılan bir zorunluluk değildir. Özellikle işe bir süre erken gelmeniz (minimum 15 dakika), bu sürede kendinizi güne hazırlamanız, gün içerisinde yaşanacak yoğunluk öncesinde size psikolojik üstünlük sağlayacaktır. Başarı her zaman sizindir.
Derin Bir Nefes Alın.
İşe başlarken oturun ve üç kez derin nefes alın. Doğru nefesin faydaları konusunda bir çok çalışma mevcut. Nefes konusunda kendinizi geliştirmek için eğitimlere katılıp, okumalar yapmanızı öneriyorum.
Kahvaltı Yapmayı İhmal Etmeyin.
Kahvaltıyı kesinlikle atlamayın. Çok ağır olmayan, besin değeri yüksek ve her gruptan yiyeceklerin olduğu bir kahvaltıyı yapmadan işe başlamayın. Kahvaltıyı atlamak size dakikaları kazandırabilir ama zaman kazandırmaz.
Pozitif Olun – Gülümseyin.
Pozitif insanların çevrelerine verdikleri enerji ile ortamda oluşan pozitif sinerji emin olun gün boyu size olumlu geri dönüşler sağlayacaktır. Negatif olursanız işlerinizin pozitif gitmesini beklemeyin. Önce siz pozitif olun. Modunuzu düşürmeyin. Olumsuz anlarda kısa aralar verin ve derin bir nefes alarak yolunuza devam edin.
Gününüzü Organize Edin.
Sabah işe gelir gelmez bütün gün yapacaklarınızı listeleyin, aklınıza geldikçe listeyi doldurun. Özellikle önemli mail ve telefonlarınızı hemen halledin. Biriken önemli işler sizin sırtınıza psikolojik bir yük olarak binecektir. Akşam mesai bitimine tüm işler yetişmeyebilir. Sorun yok, en kötü ihtimalle listenizde bir çok madde eksilmiş olarak yola devam edersiniz.
Çalışma Masanızı Toparlayın.
İşe gelir gelmez mutlaka masanızı düzenleyin, her gün büyük bir temizlikten bahsetmiyorum, ama en azından masa üstünüzün temiz ve düzenli olması sizi motive edecektir. Hafta’da bir genel bir düzenleme yapmanızı da öneriyorum.