İş İnsanı Münir Tanyer Isparta'da 'Güreş Ağası' oldu

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, Isparta'da Uluborlu Yağlı Güreş Şenlikleri'nde düzenlenen ihaleyi kazanarak Güreş Ağası oldu.

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, Isparta'da bu yıl 46'ncısı gerçekleşen Uluborlu Yağlı Güreş Şenlikleri'nde düzenlenen ihaleyi kazanarak Güreş Ağası oldu.

Tanyer, geçmişi uzun yıllara dayanan ve Türkler'in ata sporu olarak benimsediği yağlı güreş geleneğine destek sağlamaktan ötürü mutlu olduğunu söyledi.

Yapılan güreş ağalığı ihalesini kazanan Münir Tanyer, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da güreş ağalığını kimseye bırakmadı.

Memleketi Isparta'yı her fırsatta ziyaret ettiğini ve köklerine bağlı olduğunu dile getiren Tanyer, “Küçük yaşlardan beri rahmetli babamla birlikte ata sporumuzu takip ederim. Burada beni en çok mutlu eden, gençlerimizin de bu spora sahip çıkması ve geleneğimizi sürdürmesidir. Bu güreş şenliklerinin devam etmesi ve bu kültürün yaşatılması ülkemiz için çok önemli. Emeği geçen herkese ve Uluborlu halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplam 473 pehlivanın katıldığı güreşlerin finalinde Ertuğrul Dağdeviren ve Okan Acar mücadele etti. Müsabakada puanlama bölümünde rakibine üstünlük kuran Ertuğrul Dağdeviren, 46'ncı Geleneksel Uluborlu Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Başpehlivan oldu. Müsabakalarda Okan Acar ikinci sırayı alırken; Salih Dorum ise üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren başpehlivanlara ödüllerini verdi Isparta Valisi Aydın Baruş verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri