Şekerin sağlığımıza kötü etkileri olduğunun farkında olsak bile tatlılardan vazgeçmek çok zor. İşte size şekeri unutturacak 10 sağlıklı tatlandırıcı
Hindistan cevizi şekeri
Hindistan cevizi şekeri yüksek enerji değerine rağmen, düşük glisemik indekse sahiptir. Çok lezzetli olmasının yanı sıra birçok faydası bulunur.
Pekmez
B vitamini bakımından zengin olan pekmez şekerin yerine kullanılabilir. Tatlılarınız için bir vazgeçilmez haline getirebilirsiniz.
Hurma
Hurma sağlıklı ve besleyici bir meyvedir. Sağlıklı bir aperatif olarak kullanılabilir. Şeker için sağlıklı bir alternatiftir. Hurmayı tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
Dut veya Dut Şurubu
Dut, doğuda ''çileklerin kraliçesi'' olarak anılır. Dut şurubu da bu özellikleri korur ayrıca gıdaya özel bir tat verir. İçecek ve tatlılarınıza ekleyebilirsiniz.
Agave şurubu
Kalorili olmasına rağmen agave şurubu şekerden çok daha tatlıdır ve bu nedenle yiyeceklerinize küçük bir damla eklemek bile yeterli olacaktır. Potasyum, kalsiyum ve demir açısından zengin olduğu için şekerden çok daha sağlıklıdır.
Stevya Otu
Stevya otu veya şekeri, beyaz şekere alternatifler listesinde bir numarada. Düşük kalorili olduğundan kilo vermeye çalışan kişiler tarafından tercih ediliyor. Şekerden çok daha tatlı olduğu için çok az kullanım gerektirir.
Üzüm şekeri
Üzüm şekeri hayatı uzatmak için bir araç olarak görülüp bu sayede ün kazanmıştır. İçeriği düşük kalorili, sağlıklıdır. İçeceklerinize ve hamurlarınıza ekleyebilirsiniz.
Sorgum şekeri
Süpürgedarısından üretilen sorgum şekeri, Çin'de antik çağlardan beri kullanılır. Faydalarıyla ünlü olan bu şeker, normal şekerden çok daha az kaloriye sahiptir. İçeceklerinize, hamurlarınıza ve tatlılarınıza katabilirsiniz.
Arpa maltı
Şaşırtıcı gelse de arpa maltı, şeker yerine kullanılabilecek mükemmel bir alternatiftir. Görme düzeyini geliştirmesinin yanı sıra, metabolizma hızını arttırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Arpa maltını fırında kullanabilirsiniz. Hamura özel bir lezzet verir ve gevreklik kazandırır.
Maple şurubu
Maple şurubu sadece düşük kalorili olmasıyla kalmayıp, kanser ve şeker hastalığı riskini de azaltır. Lezzetli bu şurubu, hamurlarınızda ya da salata soslarınızda kullanabilirsiniz.